SC Lutten weer koploper na winst op LTC

Erica ’86 2 maakt het nog spannend bij ZZVV 4
22 april 2018
SC Angelslo is eerste kampioen van Drenthe!
22 april 2018

SC Lutten weer koploper na winst op LTC

Met nog zes wedstrijden te gaan, doet SC Lutten nog volop mee in de strijd om de eerste plaats. Vorige week werd dan wel gelijkgespeeld tegen laagvlieger SVN ’69, maar het team van Bas Nibbelke heeft alles nog steeds in eigen hand. Afgelopen zaterdag stond de topper tegen concurrent LTC op het programma. De eerste ontmoeting in Assen was geëindigd in een 2-2 gelijkspel; een terechte uitslag in een wedstrijd tussen gelijkwaardige tegenstanders.

Er was behoorlijk wat spanning bij de Luttenaren, en dat vertaalde zich in het duel. In de eerste helft was het niveau namelijk niet bijzonder hoog en in de aanval kon SC Lutten geen potten breken. Het tempo lag wel hoog, beide teams gaven elkaar weinig ruimte en veel passes kwamen niet aan. LTC had een licht overwicht, en was in aanvallend opzicht gevaarlijker dan de zwartwitten. De Lutter verdediging hield desondanks redelijk eenvoudig stand, maar kon niet voorkomen dat LTC in die eerste 45 minuten twee keer dicht bij de openingstreffer was. Beide keren toonde de uitstekend keepende Lars Mulder zich een betrouwbare sluitpost. In de vijftiende minuut reageerde hij goed op een lage inzet van een LTC-er, ten koste van een hoekschop. En een paar minuten voor het rustsignaal werd de spits van LTC via een lepe pass vrijgezet voor de Lutter doelman. Hij schudde zijn directe verdediger eenvoudig van zich af, maar ook nu kon keeper Lars een achterstand voorkomen.

De Luttenaren beseften dat er een schepje bovenop moest als ze deze wedstrijd wilden winnen. En dat gebeurde ook, gelijk vanaf het beginsignaal voor de tweede helft. Er kwam meer overtuiging in het spel – ook al lukte nog steeds lang niet alles – en het team schudde de nervositeit van zich af. Na een goed uur spelen kwam SC Lutten op een 1-0 voorsprong, en de manier waarop was wel typerend  voor het spel van de zwartwitten na de rust: middenvelder Nick Lamberink werd met een hoge bal niet bijzonder goed aangespeeld, maar de manier waarop hij met een kopballetje zijn directe tegenstander uitschakelde en vervolgens de bal precies in de lage rechterhoek mikte, was van grote klasse. Even later was LTC met een geweldig schot dichtbij de gelijkmaker, maar een katachtige redding van keeper Lars voorkwam erger. In diezelfde minuut had spits Frank Altena de 2-0 op zijn schoen, maar oog in oog met de doelman uit Assen mikte hij op de paal.

LTC zette meer druk, de meeste afvallende ballen waren voor de groenhemden, en een dikke twintig minuten voor het eindsignaal werden hun inspanningen beloond. Inleiding was een verre ingooi – een sterk wapen van de gasten in dit duel – waardoor de bal via-via bij een LTC-er kwam die de verdediging kansloos liet: 1-1.

SC Lutten liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Het team beperkte zich niet tot verdedigen, maar probeerde onder de druk van LTC uit te komen. De 2-1 voorsprong kwam uiteindelijk niet tot stand via een aanval, maar uit een hoekschop van Nick Lamberink. De helemaal vrijstaande invaller Roy Strijker verschalkte met een goed geplaatste kopbal de complete Asser verdediging. Bijna rustig, en met overzicht mikte hij het leer over de doellijn, en dat getuigt ook van grote kwaliteit.

LTC zette alles op alles om in de resterende tijd nog langszij te kunnen komen, maar slaagde hier niet in. Ook SC Lutten was nog tweemaal dichtbij een treffer. Eerst via een schot van Ewout Spijker – op de vuisten van de keeper. En in de laatste minuut van de officiële speeltijd via invaller Rick de Gooijer die alleen op de keeper af kwam, maar zijn inzet net naast de paal zag gaan.

De blessuretijd leverde wel veel zweetdruppels op bij spelers en supporters, maar er werd niet meer in gescoord. En omdat Hoogeveen verloor van ZZVV in Zuidwolde, steeg SC Lutten (wederom) naar de eerste plaats van deze competitie.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord