Duur verlies voor Sc. Lutten tegen SCD ’83

SC Angelslo verliest ongeslagen status tegen Erica 86 
29 april 2018
vv Protos en WKE ’16 in evenwicht
29 april 2018

Duur verlies voor Sc. Lutten tegen SCD ’83

Vanwege afgelastingen eerder in dit seizoen troffen de teams uit Lutten en Dedemsvaart elkaar voor het eerst in deze competitie. SCD ’83 is één van die elftallen waar SC Lutten maar moeilijk van kan winnen, ongeacht waar beide ploegen ook staan op de ranglijst. Het beloofde dus weer een pittige pot te worden voor de zwartwitten.

SC Lutten speelde deze middag geen goede wedstrijd. Deels was dat de verdienste van de gasten uit Dedemsvaart. De Luttenaren leden veel balverlies door foutieve passes, combinaties liepen niet en de voorzetten vanaf zowel de linker- als de rechterkant bereikten vrijwel nooit de juiste persoon. De aanvallers konden zodoende niet in stelling worden gebracht. Zo op het eerste oog had SC Lutten het meeste balbezit, maar de thuisclub behaalde hier geen enkel voordeel uit.

Het was SCD ’83 dat na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong kwam. Een lange en hoge voorzet vanaf hun linkerkant werd door de geheel vrijstaande rechtsbuiten keurig over doelman Ramon Soer gekopt. De Lutter doelman twijfelde een fractie te lang bij het uitkomen, en was daarmee geklopt.

Zoals gezegd, draaide het niet bij SC Lutten, maar toch slaagde het team erin om in de eerste helft nog twee kansen te creëren. Een paar minuten na de treffer van SCD ’83 werd aanvaller Ronald Kosse bediend door rechtsback Jan v.d.Berg. Ronald kwam vanachter zijn tegenstander vandaan, maar hij tikte vervolgens de bal net naast het doel. En na een goed half uur spelen gleed spits Frank Altena – met zijn directe verdediger op de huid – het leer net naast de verkeerde kant van de paal, op aangeven van de opkomende linksachter David Koopman.

Pas tegen het einde van de eerste helft ging het iets beter draaien bij SC Lutten, maar de ploeg kon desondanks een tweede tegentreffer maar nauwelijks voorkomen na balverlies en een gevaarlijke omschakeling van SCD ’83. Jan v.d.Berg redde de situatie ten koste van een hoekschop.

De afgelopen weken hadden de Luttenaren wel vaker een slechte eerste helft gespeeld, gevolgd door een betere hervatting na de rust. Deze middag lukte dat niet. SC Lutten begon de tweede helft wel fel, probeerde druk te zetten op de tegenstander, maar daar bleef het eigenlijk wel bij. SCD ’83 beperkte zich in de fase tot verdedigen, en loerde op de tegenstoot. Dat leverde een aantal harde onderlinge duels op, maar gemeen werd het nooit en de scheidsrechter hoefde slechts één keer de gele kaart te trekken.

De beste kansen waren na de rust voor de gasten uit Dedemsvaart. Keeper Ramon pakte eerst een goed geplaatst schot, en de Lutter doelman reageerde vlak daarop wederom attent na een aanval van de gasten. Naarmate de wedstrijd vorderde, liet SCD ’83 zich meer voorin zien, met als resultaat nogmaals een grote kans om de score uit te breiden: een vrije trap belandde via de hand van Ramon op de lat. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de bal maar net over gekopt.

SC Lutten probeerde uit alle macht nog de gelijkmaker te forceren in het overvolle strafschopgebied van de gasten, maar meer dan een terugkopbal van een SCD’er, die maar net gekeerd kon worden door de eigen doelman, leverde dat niet op.

Een teleurstellende uitslag, maar met een terechte winnaar.

Tekst: Henk Bril (sc. Lutten)

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord