EMMS weet eindelijk weer te winnen

Spanning in subtop ‘Beltona Topscorer van de regio’
30 april 2018
Rapportage vv Hoogeveen sportverzorger Rob Coulier
2 mei 2018

EMMS weet eindelijk weer te winnen

Na de winterstop maar één overwinning voor EMMS, het gebrek aan afronding was de laatste weken de grootste reden. Het midweekse duel tegen CEC werd geflatteerd met 4-0 verloren. EMMS verzuimde daar in de beginfase enkele kansen te benutten. In de slotfase liep CEC uit met drie doelpunten. Zondag kreeg EMMS de kans om zich te revancheren van de laatste weken. Glenn ter Wielen en Dennis Lamberink waren niet fit genoeg, Rick Nijkamp startte als linksbuiten en speelde een goede wedstrijd. EMMS domineerde vanaf het begin, Jord Anbergen was het meest dreigend. Hij werd na tien minuten de diepte in gestuurd en legde de bal breed op de opkomende Maurice Kosse maar hij kon de bal net niet binnenglijden. Even later werd Jord wederom richting de doelman gestuurd, zijn stift ging over de doelman en leek voorlangs te gaan maar Henry Bosman kopte de bal alsnog richting het doel maar werd op de lijn gekeerd door de verdediger. OVC’21 liet zich ook niet onbetuigd en kreeg ook een grote kans op de openingstreffer, de bal kwam via de kluts in het strafschopgebied terecht en vervolgens door de aanvaller op de lat geschoten.

Na een half uur spelen kwam de degradatiekandidaat alsnog op voorsprong, balverlies van Maurice Kosse op het middenveld van EMMS en de middenvelder werd de diepte in gestuurd en faalde niet voor de doelman 1-0. EMMS was verreweg de betere maar OVC’21 greep alle middelen aan om de wedstrijd te winnen, de grensrechter moest bijna vervangen worden van de uitstekende leidsman door zijn vele onterechte vlagsignalen. Na rust kwam EMMS als een komeet uit de kleedkamer, het kantelde de wedstrijd in een mum van tijd. Binnen 40 seconden stoomde Arjan v/d Most het strafschopgebied in, Yuri Hertsenberg bediende hem op maat en hij schoof de gelijkmaker achter de doelman. Vlak na de fraaie openingstreffer deed Yuri Hertsenberg er een schepje bovenop, hij werd bediend in het strafschopgebied en schoot knap tegendraads binnen 1-2. OVC’21 leek hierna bijna op gelijke hoogte te komen maar het schot van afstand belandde via keeper Bastin Kleinheerenbrink op de buitenkant van de paal.

Na een uur spelen kwam Dennis Lamberink in het veld voor de moegestreden en goed spelende Yuri Hertsenberg, koud in het veld liet hij zijn waarde zien. Via Maurice Kosse en Jord Anbergen kwam de bal bij Dennis Lamberink terecht en hij schoot beheerst raak. EMMS moest wachten tot de laatste minuten voordat het de wedstrijd pas definitief besliste ondanks een legio mogelijkheden.  Invaller Niek Kosse gaf de bal mee aan Jord Anbergen en hij kreeg alsnog zijn verdiende doelpunt. Een terechte overwinning waardoor EMMS nagenoeg veilig is, het verschil met de nr. 12 is 10 punten met nog vijf wedstrijden te gaan. De marges in de 3e klasse zijn klein dus wie weet wat er nog in het vat zit..

Tekst: Maurice Kosse (vv EMMS)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord