Sc Lutten struikelt niet over BSVV

Fotoreportage DTS Ede-Duno Doorwerth
6 mei 2018
Protos met veel geluk langs DSC ’65
7 mei 2018

Sc Lutten struikelt niet over BSVV

Spelers en supporters van SC Lutten reisden afgelopen zaterdag naar Bovensmilde voor het duel tegen BSVV. De zwartwitten hadden een week eerder terecht verloren van SCD ’83 – waarmee niet alleen (voorlopig) afstand werd gedaan van de koppositie, maar waardoor ook de kansen op de tweede periodetitel tot bijna nul werden gereduceerd. Maar in deze competitie, waarin bijna iedereen van elkaar kan winnen, strijden nog steeds vijf clubs volop mee in de strijd om het kampioenschap. En dus probeerde het team van Bas Nibbelke de spreekwoordelijke knop weer om te zetten. Voor BSVV waren de belangen ook groot: het elftal kan elk puntje gebruiken om degradatie – al dan niet rechtstreeks – te voorkomen.

Vanaf het begin trok SC Lutten het initiatief naar zich toe, en in de zesde minuut was het al raak: na een corner kon de bal door de verdediging niet goed worden weggewerkt, en verdediger Glenn Kuipers kon er nog net het beslissende tikje tegenaan geven. Over de doellijn werd de bal nog weggerost, maar de scheidsrechter kende geen enkele twijfel: 0-1. In die beginfase kregen de Luttenaren nog meer kansen om de score uit te bouwen: een halve volley van David Koopman werd uitstekend gepareerd door de doelman; een kopbal van wederom David die net naast ging; spits Frank Altena die van dichtbij kon scoren, maar wiens inzet werd gekeerd door de keeper. En dat alles binnen twintig minuten na aanvang van de wedstrijd.\

Daarna zakte het duel langzaam maar zeker in. SC Lutten kreeg in die eerste helft nog één grote mogelijkheid, maar een geweldige volley van Ewout Spijker ging via de lat over het doel. Beide teams hadden te maken met zowel de hitte als ook het lange gras; voor SC Lutten kwam daarbij het vroege uitvallen van middenvelder Nick Lamberink in de 25ste minuut. Bovendien grossierde het team – net als in de afgelopen paar wedstrijden – in foutieve passes, waardoor de opbouw werd bemoeilijkt. Voorzetten kwamen meestal niet aan, en ook de lange bal naar voren leverde in aanvallend opzicht weinig op. De Luttenaren hadden geluk dat de thuisclub zo goed als niets liet zien gedurende het grootste deel van de wedstrijd.

Ook na het rust behield SC Lutten aanvankelijk het initiatief, en dat leverde ondanks voornoemde slordigheden toch nog een aantal kansen op. Direct na de hervatting tikte Frank Altena de bal net naast, na een voorzet van Ewoud Altena op links. Ook Roy Strijker en Mark Altena verzuimden in die tweede helft te scoren. BSVV begon langzaam maar zeker aan te dringen; veel gevaar leverde dat uiteindelijk niet op, maar SC Lutten moest geconcentreerd blijven om niet tegen een onverwachte dreun op te lopen – zoals een paar weken daarvoor tegen SVN ’69 was gebeurd. En dus bleef het oppassen geblazen bij hoekschoppen en vrije trappen.

Twee noemenswaardige aanvallen van de thuisclub eindigden voor SC Lutten aan de goede kant van het zijnet. Die tweede aanval was vijf minuten voor het eindsignaal, en toen keek BSVV al tegen een 0-2 achterstand aan. In de 75ste minuut was Roy Strijker namelijk wel trefzeker gebleken. Daarmee was het duel voortijdig beslist, en kregen de zwartwitten nog enkele mogelijkheden om het doelsaldo op te vijzelen. De laatste kans van de wedstrijd was ook voor SC Lutten: een kopbal van invaller Nick Weekamp, waar de keeper net met zijn hand tegenaan zat, waarna het leer door Roy Strijker naast het doel werd gemikt.

Geen hoogstaand duel, maar wel een verdiende overwinning.

Tekst: Henk Bril (sc. Lutten)

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord