SVV’04 pakt de volle winst tegen EMMS

Verkooppunten FC12 Magazine
7 mei 2018
Schoonebeek laat winst liggen tegen Valther Boys
7 mei 2018

SVV’04 pakt de volle winst tegen EMMS

Met gemengde gevoelens gingen beide teams vanmiddag van het veld, de spelers van SVV’04 uitzinnig van vreugde door de benutte penalty en daarmede de winst in de allerlaatste minuut, en de spelers, staf en  de supporters van EMMS die terneergeslagen waren en met lege handen huiswaarts moesten keren richting Slagharen.  Scheidsrechter Koning was in de ogen van de teleurgestelde supporters en spelers van  EMMS de zondebok. Scheidsrechter  Koning grossierde vanmiddag “ vorstelijk”  in  gele en rode kaarten, en drukte op deze manier een duidelijk stempel op de wedstrijd.

 Het was SVV’04 dat vanaf het beginsignaal vol op de aanval speelde en in het eerste kwartier al ruim op voorsprong had kunnen staan, maar  zowel Jessie Rotmensen als Bart Moes hadden het vizier in de begin fase nog niet helemaal goed afgesteld. De supporters van SVV’04 konden pas juichen in  de 15e minuut.

Scheidrechter Koning  kende aan SVV’04 een penalty toe vanwege een handsbal door Rick Nijkamp  in het strafschop gebied, de speler werd tot ontzetting van EMMS niet met een gele maar met een direct rode kaart bestraft. Bart Moes schoot de toegekende penalty  feilloos in,  en bracht hiermede de 1-0  voor SVV’04 op het scorebord.

Dezelfde Bart Moes wist in de 36e minuut de voorsprong verder uit te breiden door behendig de miscommunicatie tussen de verdediging en keeper Bastin Kleinheerenbrink af te straffen. Met de 2-0 op het scorebord en met een man meer leek de wedstrijd voor SVV’04 en EMMS gespeeld maar niets bleek minder waar. EMMS toonde echter veerkracht en strafte een tweetal fouten van SVV’04 in de 2e helft genadeloos af   en bracht hiermede de spanning weer volop terug in de wedstrijd.

Het was in de 55e minuut Jord Anbergen  van EMMS die de aansluittreffer scoorde. In de 65e minuut leek SVV’04 door een kopbal van Michel Kerkdijk de wedstrijd definitief op slot te gooien maar het was keeper Bastin Kleinheerenbrink die deze inzet  stijlvol wist te pareren. Nog geen minuut later werd  aan de andere kant slordig balverlies bij SVV’04 afgestraft door aanvoerder Maurice Kosse, die met een fraaie lob doelman Dennis Bos wist te verschalken. Door deze goal was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd , vooral toen Rick Piek zijn 2e gele kaart kreeg van scheidsrechter Koning, Ook hij mocht vroegtijdig het veld verlaten,  en beide teams stonden met 10 tegen 10 spelers tegenover elkaar en er stond nog een klein kwartier spelen op de klok.

Het leek er op dat het nog een spannend laatst kwartiertje zou worden,  wie van beide teams zou nog met de 3 punten aan de haal gaan ? Toen aanvoerder Maurice Kosse  in de 84e minuut ook nog tegen  zijn 2e gele kaart op liep en ook het veld moest verlaten was het SVV’04 dat in de laatste minuten naarstig op zoek ging naar de overwinningstreffer. EMMS  restte niets anders dan te verdedigen om het punt alsnog veilig te stellen.

Toch was het SVV’04 die in de allerlaatste minuut  van de wedstrijd de drie punten binnen wist te hengelen, ook dit keer middels een door scheidsrechter Koning toegekende penalty, vanwege een overtreding binnen het strafschop gebied op de meegekomen verdediger Jarno Gerrits van SVV’04, scheidsrechter Koning stuurde ook nog de 3e speler van EMMS met rood van het veld.

Het was wederom Bart Moes die de penalty namens SVV’04 verzilverde en hiermede de 3 punten veilig stelde. Over de gehele wedstrijd  gezien was de overwinning van SVV’04 terecht, maar hoe  zou de wedstrijd zijn verlopen als de overtreding in de 15e minuut niet was bestraft met direct rood ? We zullen het niet weten,  over de 2 wedstrijden gezien waren beide teams goed aan elkaar gewaagd  en na het gelijkspel in Slagharen, viel het kwartje dit keer wel de goede kant op voor SVV’04.

Opstelling SVV’04 :

1) Dennis Bos; 2) Matthijs Landman; 3) Michel Kerkdijk; 4) Jarno Gerrits;

5) Rick Strijker (Harmen Stuiver); 6) Frank Schoemakers; 7) Arjen Kocks (Mark Heijnen); 8) Gerbrand Schoemakers; 9) Bart Moes; 10) Rick Piek; 11) Jessie Rotmensen.

Tekst & Foto’s: Gerrit Kerkdijk (SVV ’04)

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord