Drie versterkingen voor Hoogeveen zaterdag

Heerkes en Spijodic nieuwe aanwinsten vv Hoogeveen
11 mei 2018
Hoogeveen za. ontsnapt aan nederlaag in krankzinnige slotfase
13 mei 2018

Drie versterkingen voor Hoogeveen zaterdag

De selectie van Hoogeveen zaterdag krijgt opnieuw een kwaliteitsimpuls. Marco Santing en Julian Mol maken komend seizoen de overstap vanaf de zondagtak. Daarnaast maakt de talentvolle aanvaller Damian Dissel de overstap van het Asser LTC naar Hoogeveen.

‘We zijn zeer content met deze ontwikkelingen’, vertelt Danny van der Sleen namens de technische commissie. ‘Onze doelstelling om minimaal een stabiele derdeklasser te worden, wordt hierdoor steeds meer de realiteit. Hetzelfde geldt voor de afspraak dat het elftal voor negentig procent uit Hoogeveners moet bestaan.’
Niet onbelangrijk is het ‘vangnet’ de Hoogeveen zaterdag vormt voor de zondagtak. ‘Het is altijd de bedoeling geweest om spelers die bij de zondag buiten de boot vallen bij de club te houden. Daar slagen we prima in. Spelers kunnen zich bij ons ook op een prima niveau blijven door ontwikkelen. We zijn zes jaar geleden met een relatief hoge gemiddelde leeftijd gestart, maar je ziet nu dat de verjonging met succes is doorgezet.’
De hoofdtrainer van Hoogeveen zondag, Nico Haak, sluit zich graag aan bij de woorden van Van der Sleen. ‘Ik heb een prima contact met mijn collega’s Edward Sabandar en Jarno Heet. Beide teams versterken zich alleen maar. Een mooi voorbeeld is Eduard Kobes die afgelopen zomer besloot een stapje terug te doen. Hij heeft zich prima ontwikkeld en is heel belangrijk voor Hoogeveen zaterdag. Hij blijft op deze manier ook bij ons in beeld. Het is mooi om te zien dat een aantal jongens nu zijn voorbeeld volgen en zo ook behouden blijven voor de club’, aldus Nico Haak.

TALENTVOL
Damian Dissel geldt als een zeer talentvolle aanvaller. De 19-jarige speler komt op dit moment uit voor het Asser LTC en speelde dit seizoen twee keer tegen Hoogeveen. Dissel woont overigens in Hoogeveen, dus helemaal verrassend is zijn overstap niet.
Met Marco Santing krijgt Hoogeveen zaterdag er ook de nodige ervaring bij. Ondanks dat hij nog maar 25 jaar is, speelde de middenvelder al 188 wedstrijden voor Hoogeveen zondag. Santing is een echte clubman en doorliep de hele jeugdopleiding van de Hoogeveners.
Opvallend is ook de overstap van Julian Mol. De 24-jarige aanvaller maakte vorig seizoen de overstap van De Weide naar Hoogeveen zondag en was dit seizoen als invaller al een aantal keren belangrijk voor de Hoogeveners. Mol speelde eerder ook voor HZVV en heeft nu het kwartet van Hoogeveense teams compleet.

TEN CATE
Eerder werd al bekend dat de talentvolle spits Roy Strijker overkomt van Lutten, Nicky Seinen overkomt van de zondag en vanuit de A-jeugd Mitchel Strijker en Thomas Takens de overstap maken.
Jan Benjamins heeft aangegeven vanwege knieproblemen te stoppen. Wel blijft hij betrokken binnen de begeleiding van Hoogeveen zaterdag. Bryan Diphoorn vertrekt na twee seizoenen naar Hollandscheveld. Corian Casander keert na één seizoen terug naar Pesse, terwijl Jeffrey Duinkerken weer in het tweede elftal op zondag gaat spelen. Doelman Dennis Amsink gaat in een lager elftal op zaterdag spelen.
Tot slot hoofd de technische commissie dat Guido ten Cate besluit nog een jaar door te gaan. De ‘nummer 10’ is momenteel uitgeschakeld met een liesbreuk.

Foto’s: Janet van der Weij
Tekst: Gerjo Stegeman

 

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord