Gramsbergen blijft in de 2e klasse

Hoogeveen za. ontsnapt aan nederlaag in krankzinnige slotfase
13 mei 2018
Hoogeveen overklast FVC in Leeuwarden
14 mei 2018

Gramsbergen blijft in de 2e klasse

Gramsbergen heeft zich door de 2-0 winst op DZOH voor volgend seizoen ook verzekerd van een verblijf in de 2e klasse. Na een aantal nederlagen op rij was de formatie van trainer Jonkman gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en werd nu het doel wel weer gevonden.

Dat scoren toch wel een moeilijk vak is bleek wel in de eerste helft. DZOH werd vanaf de aftrap onder druk gezet en kwam eigenlijk niet meer in het stuk voor. Het was eenrichtings verkeer richting het doel van DZOH die totaal geen grip kreeg op de aanvallen van Gramsbergen. Houtman, Van der veen en Dijk hadden fraaie kansen op een treffer, maar de brilstand bleef hatelijk op het scorebord staan. DZOH stelde daar eigenlijk niets tegenover en werden ze sporadisch wel even gevaarlijk dan stond de solide verdediging waarin aanvoerder Lars Kieft weer terug gekeerd was na een langdurige blessure hun mannetje. Toch was het even schrikken in de 39e minuut toen uit het niets DZOH scoorde, maar terecht of onterecht werd de treffer wegens buitenspel gelukkig voor Gramsbergen afgekeurd. Gramsbergen liet zich door deze ene tegenaanval niet van de wijs brengen en toog weer richting het vijandelijke doel, maar zonder topschutter Roy Seinen blijft het moeilijk om het net te vinden.

Na rust.

DZOH begon met wat meer strijd aan de 2e helft, maar daar werd Gramsbergen niet koud of warm van. Mocht DZOH nog enige aspiraties hebben gehad op een goede afloop, dan kwam daar in de 49e minuut alweer abrupt een eind aan. Met een fantastische uithaal vanaf een meter of 25 schoot Rutger Dijk de bal stijf in de kruising en daarmee Gramsbergen op een 1-0 voorsprong. DZOH kwam daarna niet meer in de wedstrijd en creƫerde bijna geen kansen of het moet in de 59e minuut het schot net over de lat zijn. Bij twee andere pogingen was Jur Kosters alert en liet zich niet passeren deze middag. In de 62e minuut kwam de genadeslag voor DZOH. Na een perfecte aanval werd de doorgebroken Houtman in het strafschop gebied aangetikt en dat betekende een penalty voor Gramsbergen en rood voor de verdediger van DZOH. Penalty specialist Stef Schuurman schoot daarna onhoudbaar in en besliste daarmee definitief de wedstrijd. De score had nog wat hoger kunnen uitvallen, maar inzetten van Elwin van der Veen en Rutger Dijk troffen geen doel. Gramsbergen komt door deze winst op 32 punten en is met nog twee wedstrijden te spelen in veilige haven beland.

Laatste wedstrijden

Is er dan niets meer waar voor gespeeld kan worden? Zeker wel. We kunnen proberen de mooie 8e plek te behouden (7e is nog mogelijk), we kunnen nog werken aan een positief doelsaldo (nu -4) en we kunnen de hondstrouwe aanhang nog twee mooie wedstrijden voorschotelen en daarmee het seizoen waardig afsluiten. Een trotse trainer Jonkman feliciteerde zijn mannen na afloop en vond dat Gramsbergen verdiend 2e klasser blijft.

Tekst: Henk Reins (sv Gramsbergen)

 

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord