Sc Lutten en Hoogeveen delen punten in zinderend duel

Schoonebeek verliest met ruime cijfers van DSC’65
14 mei 2018
Weerdinge stuurt SVV’04 met “dubbele kater” naar huis
14 mei 2018

Sc Lutten en Hoogeveen delen punten in zinderend duel

De competitie in de derde klasse Noord afdeling 3D is al weken razend spannend: vijf clubs die nog volop in de race zijn voor het kampioenschap. En ook na dit weekend is er nog geen peil op te trekken wie van die vijf selecties uiteindelijk aan het langste eind zal trekken. Integendeel. Doordat alle kampioenskandidaten punten lieten liggen – en met nog twee duels te gaan – is de spanning inmiddels tot het kookpunt gestegen.

Door spelers en supporters van SC Lutten werd reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting met Hoogeveen. Dit zijn immers de wedstrijden waar het om gaat, en dan hoef je geen enkele speler te motiveren. Voor spits Roy Strijker had deze wedstrijd nog een bijzondere lading: hij speelde tegen de club waar hij volgend seizoen voor gaat voetballen. En in het eerste (thuis)duel tegen Hoogeveen had hij met twee doelpunten een belangrijk aandeel gehad in de 3-1 overwinning.

Net als in de eerste wedstrijd tegen Hoogeveen scoorde SC Lutten al heel snel het eerste doelpunt. In de derde minuut werd Roy Strijker aangespeeld vanuit het middenveld. Geheel vrijstaand kon hij alleen op de keeper af, en met een droge schuiver tekende hij voor het eerste doelpunt van die middag: 0-1.

Hoogeveen zette druk op de verdediging van SC Lutten, zoals ze dat bijna de hele wedstrijd zouden doen. In de achtste minuut kwam het team bijna langszij, maar de via een kopbal werd de lat geraakt. De Luttenaren lieten Hoogeveen het spel maken, maar loerden ondertussen op een kans om één van de beide spitsen in stelling te kunnen brengen. Na een goed half uur spelen liet SC Lutten zich meer zien in aanvallend opzicht – onder andere via een prima schot van Nick Weekamp – en het team van Bas Nibbelke haalde zonder al te veel problemen de rust met deze minieme voorsprong.

In voetballend opzicht was het nog geen geweldig duel geweest. Wel zochten de spelers af en toe via harde duels de grenzen van het toelaatbare op. Logisch misschien, gezien de belangen die op het spel stonden.
De tweede helft leverde wel meer spektakel op. Direct na de hervatting creëerde Hoogeveen twee uitstekende kansen, maar eerst werd de bal overgekopt, en even later kon keeper Lars Mulder met een onderschepping erger voorkomen.

Een lange bal vanuit de verdediging bracht uiteindelijk Frank Altena in stelling. Hij kon door op rechts, en zag z’n teamgenoot Roy Strijker geheel vrijstaan, en die rondde de pass van Frank vervolgens keurig af. En zo stond het na een klein uur spelen 0-2.

Het tactisch plan van SC Lutten leek z’n vruchten af te werpen. Hoogeveen bleef aandringen, maar het team had de hulp van de Luttenaren nodig om deze middag tot scoren te komen.

Zo’n 10 minuten na de tweede treffer mocht de thuisclub een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Keeper Lars kreeg de bal niet klem, en deze werd vervolgens ingekopt door een inkomende spits van Hoogeveen: 1-2.

SC Lutten liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen. Tien minuten voor het eindsignaal dachten de zwartwitten de genadeklap te kunnen uitdelen: een vrije trap van Roy Strijker werd op de lat gemikt, en invaller Ronald Kosse kopte de bal in de touwen. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat Ronald voordeel zou hebben behaald uit buitenspelpositie.

Een paar minuten later werd andermaal een Luttense treffer geannuleerd door de scheidsrechter. David Koopman dacht te kunnen scoren, maar Ronald Kosse had daarvoor de bal met de hand geraakt. Wat de leiding niet had gezien, was dat Ronald in de rug werd geduwd en daardoor hands maakte.

De druiven waren bijzonder zuur voor SC Lutten, omdat het Hoogeveen in de slotfase alsnog langszij zag komen – en wederom met hulp van de Luttenaren. In een poging om een voorzet onschadelijk te maken, raakte verdediger Glenn Kuipers de bal helemaal verkeerd, en passeerde daarmee zijn eigen doelman: 2-2.  En daarmee was het spektakel nog niet voorbij. Ver in blessuretijd leek David Koopman de winnende treffer te scoren, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarmee eindigde het duel in een gelijkspel. De neutrale toeschouwer zal dit een terechte uitslag hebben gevonden. SC Lutten voelde zich enigszins bekocht.

Tekst: Sc Lutten

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord