ZZVV verslaat koploper TONEGO

Weerdinge stuurt SVV’04 met “dubbele kater” naar huis
14 mei 2018
Wie wordt 2e en 3e in strijd om Beltona topscorer van de regio?
14 mei 2018

ZZVV verslaat koploper TONEGO

ZZVV heeft wederom een belangrijke rol gespeeld in de titelstrijd. Nadat eind maart Hoogeveen op eigen veld werd verslagen, won de ploeg dit keer van koploper TONEGO. Omdat de andere vier clubs die nog spelen om de titel ook niet wisten te winnen blijft het ongemeen spannend in de derde klasse D. ZZVV heeft door de overwinning nog steeds een kleine kans op het winnen van de derde periode.

In het eerste kwartier leek het er niet op dat ZZVV de punten mee naar Zuidwolde zou nemen. De thuisploeg begon in een hoog tempo en kreeg al na zes minuten een strafschop. Vanaf elf meter zette Allan Bakker TONEGO op een voorsprong door de bal snoeihard achter de kansloze Bas Blanken te schieten. Nadat de eerste storm van TONEGO iets was gaan liggen, kwam ZZVV wat beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kreeg het uit standaardsituaties de eerste kansen. Een kopbal van Bas Uiterwijk Winkel raakte de lat en even later kopte Paul Bos de bal net over de dwarsligger.

In de tegenstoot bleef TONEGO wel gevaarlijk maar ontbrak het aan de goede eindpass. Thijs de Vries kon Blanken niet passeren en hetzelfde gold voor Bakker in de laatste minuut van de officiële speeltijd in de eerste helft. Door een blessurebehandeling en een drinkpauze kwam er nog wat tijd bij. Die werd door ZZVV gebruikt om de gelijkmaker op het bord te zetten. Een mooie voorzet van Bos werd door Uiterwijk Winkel terug gekopt naar Sander Hartman die met het hoofd ZZVV weer op gelijke hoogte bracht.

Na rust lukte het de ploegen lange tijd niet om tot een treffer te komen. Pogingen van Bart Blok en Sjoerd Tuinhof troffen geen doel en hetzelfde gold voor Matthijs Capellen aan de overkant. Het laatste kwartier van de wedstrijd was de moeite meer dan waard. Eerst blonk Blanken wederom uit door topschutter Bakker van het scoren te houden. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het wel raak voor ZZVV. Een puntgave counter werd afgerond door Stefan Dijkstra. De vlag ging nog wel omhoog maar de scheidsrechter besloot de treffer goed te keuren.

De ingevallen Michael ter Wal besliste even later de wedstrijd. De kleine buitenspeler worstelde zich op karakteristieke wijze langs zijn tegenstander en verschalkte doelman Scholtens met een punter. In de blessuretijd werd het toch nog weer spannend. Bakker scoorde uit een vrije bal in de korte hoek en gaf de thuisploeg weer hoop op een punt. De kansen in de resterende minuten waren echter voor ZZVV. Ter Wal lepelde eerst een bal op de lat en even later was een pegel van zeventien meter hetzelfde lot beschoren.

Man van de wedstrijd: Bas Blanken

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord