Scheidsrechtercoördinatoren kunnen aan de slag

Schoonebeek drukt Weiteveense Boys dieper in de zorgen
19 mei 2018
BSVV en vv Hoogeveen in evenwicht
19 mei 2018

Scheidsrechtercoördinatoren kunnen aan de slag

Emmen/ regio – Zeven cursisten zijn afgelopen week geslaagd voor de opleiding scheidsrechter coördinator. In het voorjaar is de KNVB in samenwerking met de COVS Hondsrug Zuidoost Drenthe((HZOD) gestart met deze praktijkgerichte opleiding, die vooral gericht is op adequate begeleiding van clubscheidsrechters. KNVB-docent Albert Jan Benjamins uit Emmen heeft in vier bijeenkomsten de deelnemers de fijne kneepjes van deze boeiende functie bijgebracht.

Het is voor alle verenigingen ’s weekend weer een hele puzzel om iedere wedstrijd te voorzien van gekwalificeerde clubscheidsrechters. Hoe organiseer je dit? Welk niveau kan de clubscheidsrechter aan? Welk beleid is er binnen de vereniging? Veel vragen waar de cursisten de afgelopen periode mee aan de slag zijn geweest. Het is duidelijk dat de scheidsrechter coördinator hierin een essentiële rol speelt.

Deze functionaris is een spin in het web en zorgt voor een prettig en veilig arbitrageklimaat. Steeds meer verenigingen zien de meerwaarde van goede verenigingsscheidsrechters. Ze dragen bij aan een sportief en eerlijk spelverloop, zodat alle spelers, trainers en toeschouwers een fijne voetbalwedstrijd beleven.

Voorzitter Theo Hein van de COVS HZOD is blij met de nieuwe lichting scheidsrechter coördinatoren. ‘Er komt steeds meer aandacht binnen voetbalverenigingen voor de scheidsrechters. Goed opgeleide, jonge en fitte scheidsrechters worden gezien als een visitekaartje voor de vereniging. Meer en meer voetbalverenigingen gaan succesvol aan de slag met het implementeren van arbitragebeleid en de aansturing en begeleiding van verenigingsscheidsrechters. De scheidsrechtercoördinator zorgt voor een goed arbitragebeleid binnen de vereniging’, aldus Hein.

De geslaagden zijn:

Ina Hummel-Venema –> v.v. DZOH

Gerda van der Gaag –> v.v. Bargeres

Kevin Moed –> FC Klazienaveen

Maikel Pieterman –> ZVC’14

Alice Schonewille –> v.v. Hollandscheveld

Herman Wesseling –> v.v. Schoonebeek/SWB

Richard Veringa –> v.v. SVBO

 

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord