Sc Lutten en Hardenberg ’85 spelen doelpuntloos gelijk

SC Angelslo sluit seizoen met winst op WVV
21 mei 2018
Protos komt net tekort tegen WKE ’16
21 mei 2018

Sc Lutten en Hardenberg ’85 spelen doelpuntloos gelijk

Afgelopen zaterdag troffen twee van de concurrenten om de kampioenstitel elkaar op sportpark De Kei. Na het gelijkspel in en tegen Hoogeveen hadden de zwartwitten er alle belang bij om de punten in eigen huis te houden. Voor Hardenberg ’85 lag de druk iets minder hoog, omdat de blauwhemden al een periodetitel op zak hebben.

Omdat in deze laatste paar wedstrijden alleen het resultaat telt, wil het mooie voetbal er wel eens bij in schieten. Dat was ook deze middag het geval. Bij SC Lutten was het spel in grote delen van de wedstrijd te onzorgvuldig om aanvallend een vuist te kunnen maken. In de opbouw ging er nogal wat mis en het aanvalsduo Frank Altena en Roy Strijker werd nauwelijks bereikt. Middenvelders Nick Lamberink en Thorben Scholten speelden een puike wedstrijd, en ook keeper Ramon Soer viel niet op een fout te betrappen – qua inzet viel SC Lutten sowieso niet veel te verwijten – maar het was uiteindelijk te weinig om het team op sleeptouw te kunnen nemen.

Hardenberg ’85 had in dit duel, waarin de ruimtes erg klein waren, een licht overwicht en er ging ook meer dreiging van uit. Ook de afvallende bal was meestal voor de Hardenbergers. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Luttenaren zich in defensief opzicht goed staande hielden. Keeper Ramon moest in de eerste helft twee keer handelend optreden – de eerste keer al in de derde minuut, en na een half uur spelen nogmaals – en één keer wist Ewout Spijker een gevaarlijke voorzet onschadelijk te maken door de inkomende bal over de eigen achterlijn te koppen.

In de tweede helft liet SC Lutten zich wat vaker voorin zien. Zo kreeg invaller Ronald Kosse een uitstekende gelegenheid om uit te halen, maar in plaats daarvan legde hij de bal onzorgvuldig breed naar een teamgenoot en daarmee was de kans verkeken. Hardenberg ’85 was na de rust via tweemaal dicht bij de openingstreffer – het eerste schot ging maar net voorlangs, en in de slotfase werd het leer (via een Lutter verdediger) net over gemikt. In de laatste kwartier van de wedstrijd zaten beide opponenten er redelijk doorheen, en in die periode kon het kwartje wat dat beide kanten opvallen. Voor SC Lutten kreeg David Koopman in de slotseconden van het duel de beste kans, na een balletje breed van Ronald Kosse in het vijandelijke strafschopgebied. Zijn schot was vervolgens te zwak en te onnauwkeurig.

Er waren in de tweede helft een aantal blessurebehandelingen geweest van beide kanten, maar desondanks hield de scheidsrechter het al na twee extra minuten voor gezien en floot voor het einde van de wedstrijd. SC Lutten maakt nog steeds kans op de titel, maar moet dan volgende week wel winnen van ‘Angstgegner’ SCD ’83, en heeft bovendien hulp nodig van Hoogeveen om koploper Tonego te verslaan.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord