vv Protos ruim langs sv Weiteveense Boys

Hoogeveen zaterdag blijft met lege handen achter tegen Tonego
27 mei 2018
Fotoverslag: vv Hierden – SVZW
27 mei 2018

vv Protos ruim langs sv Weiteveense Boys

Voor beide teams stond er nacompetitie op het spel, Protos voor promotie en Weiteveense Boys om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Hoewel Weiteveense Boys het in de 1ste helft op het middenveld nog redelijk kon bijbenen waren er alleen kansen voor Protos, 5-0.
Na 20 minuten spelen kwam Protos op 1-0, Bart Reinink gaf de bal uit een vrije trap op Bram Mittendorff die zich vrijspeelde en uit de draai fraai in de verste hoek binnenschoot. In de 37ste minuut stuitte de bal via een tegenstander voor de voeten van Robin Soppe die Weiteveense Boys speler Peter Imming omspeelde en via de verste paal scoorde, 2-0. Op slag van rust werkte Bas Grobbe zich in balbezit waarna hij Robin Soppe een vrije doorloop op het Weiteveense Boys doel gaf, Robin omspeelde keeper Martijn Sulmann en maakte de 3-0.

Na rust was het gedaan voor Weiteveense Boys, Protos bleef met veel energie voetballen en bij Weiteveense Boys was het geloof eruit. In de 53ste minuut wist Robin Soppe met een machtige run vanaf de middellijn de achterlijn te halen om daarna op Bas Grobbe terug te leggen die de 4-0 intikte. In de 65ste zocht Bart Reinink een gat in de Weiteveense Boys defensie om daarna de bal terug te geven op Bram van der Veen die onhoudbaar binnenschoot, 5-0. Een kwartier voor het einde ging Bas Grobbe diep om daarna de ingevallen gelegenheidsspits Frank Wasse de mogelijkheid te geven om te scoren, Frank schoot echter kort voor het doel tegen de keeper aan. 5 Minuten later was het wederom Bas Grobbe die met een voorzet bij de 2de paal Frank Wasse een goede kans te geven, ditmaal kopte Frank de bal op de keeper. De veelvuldig mee opgekomen Michel Soppe was al een paar keer dicht bij een goal geweest en in de laatste minuut kwam hij er nog eens vanuit de 2de lijn overheen,  zijn strakke schot had de stand op 6-0 moeten brengen maar de Weiteveense Boys grensrechter vlagde deze treffer geheel onterecht af.

Voor Weiteveense Boys betekend deze nederlaag rechtstreekse degradatie terwijl Protos volgende week nacompetitie mag spelen voor promotie.

Tekst: Gert Plas (vv Protos)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord