Sc Lutten in verlenging onderuit tegen Knickerbockers

‘Golden Oldies’ vv Hollandscheveld kampioen
3 juni 2018
Veiling succesvolle en leuke show bij vv Hollandscheveld
5 juni 2018

Sc Lutten in verlenging onderuit tegen Knickerbockers

Voor SC Lutten zit de nacompetitie – en daarmee het voetbalseizoen – erop. Vorige week nog werd de derde periodetitel binnengesleept via een uitstekende overwinning op SCD ’83. Wilden de zwartwitten promoveren naar de tweede klasse, dan moest het team via het knockout-systeem de komende drie duels winnen; verlies zou direct uitschakeling betekenen. Ondanks dat coach Bas Nibbelke enkele basisspelers moest missen, werd de thuiswedstrijd tegen The Knickerbockers met vertrouwen tegemoet gezien.

Groninger Studenten Voetbalvereniging The Knickerbockers hadden in hun competitie (derde klasse) net als SC Lutten 50 punten gehaald, dus op papier leken beide tegenstanders aan elkaar gewaagd.

Maar goed, papier en werkelijkheid willen nog wel eens van elkaar verschillen: in de eerste paar minuten werden de Luttenaren helemaal overklast en overlopen door de gasten uit Groningen. Dat leverde in de tweede minuut al een doelpunt op via een goed opgezette aanval. SC Lutten stond erbij en keek ernaar. Drie minuten later hadden de Knickerbockers de wedstrijd al op slot kunnen gooien via doelpunt nummer twee, maar tot opluchting van spelers en supporters werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. De Groningers speelden in een hogere versnelling dan de SC Lutten, en dus moest de thuisclub zo snel mogelijk bijschakelen, om uitzicht te blijven houden op een overwinning.

Na die furieuze beginfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Het initiatief lag in die eerste helft voornamelijk bij de Knickerbockers, maar SC Lutten leek zich te hebben hersteld, en dat leverde in de elfde minuut de gelijkmaker op. Een goede voorzet vanaf de achterlijn door linksback Thorben Scholten werd keurig afgerond door spits Roy Strijker. Hij scoorde met zijn hoofd de 1-1. Gek genoeg viel er daarna lange tijd niet zo veel meer te beleven. Beide teams zaten elkaar kort op de huid, en er werden derhalve weinig uitgespeelde kansen gecreëerd. Tegen het einde van de eerste helft kregen de Knickerbockers nog twee uitstekende mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Eerst via een gevaarlijk schot dat via een Lutter verdediger maar net voorlangs het doel ging. Even later waren de gasten nog dichter bij een doelpunt, maar via veel kunst- en vliegwerk – en met hulp van keeper Lars Mulder – werd een honderd procent scoringskans alsnog verijdeld.

Na de rust hadden de Luttenaren lange tijd een licht overwicht. Maar ook nu was de wedstrijd vooral spannend, omdat het team dat het eerst zou scoren waarschijnlijk ook aan het langste eind zou trekken. Een terugspeelbal op keeper Lars, met daarop een indirecte vrije trap in het strafschopgebied, zorgde voor enige opwinding; de zeer zwak ingeschoten bal vormde geen enkel probleem voor het acht man sterke Lutter muurtje.

Halverwege de tweede helft was SC Lutten dichtbij een voorsprong. Eerst via Ronald Kosse, die na goed doorgaan in het strafschopgebied het leer maar net voorlangs het doel mikte. En even later kwam Nick Lamberink een paar centimeter te kort om een prima Lutter aanval af te ronden. De Groninger keeper kon de bal tot hoekschop verwerken.

Voor beide teams leken het venijn in de staart te zitten van de reguliere speeltijd. Vijf minuten voor het eindsignaal werd een lage voorzet van Roy Strijker net niet in eigen doel gewerkt. En even later pareerde keeper Lars een hard schot, en zorgde er met deze redding voor dat het duel met twee keer een kwartier werd verlengd.

En in die verlenging maakten de Knickerbockers de dienst uit. Eerst al via een knap schot dat maar net naast ging, maar even later was het wel raak: de Lutter verdediging reageerde veel te laat en zag daardoor dat een middenvelder ongestoord de bal kon spelen naar de geheel vrijstaande spits. Oog in oog met keeper Lars maakte de Groninger geen fout en rondde keurig af: 1-2. Een geweldige tegenslag voor de Luttenaren, die zich echter toch nog langszij probeerden te knokken. Dat lukte niet, en de gasten profiteerden van de ruimte. Het duel kantelde voor SC Lutten de verkeerde kant op, terwijl de Groningers de kansen die ze kregen ook optimaal benutten. Uit drie opgelegde mogelijkheden werd nog twee keer gescoord, en daardoor eindigde de laatste wedstrijd voor SC Lutten van dit seizoen in een 1-4 nederlaag.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord