Afscheidswedstrijd van Albért Habers bij Sv Gramsbergen

Veiling succesvolle en leuke show bij vv Hollandscheveld
5 juni 2018
Westerwolde verliest eervol van derdeklasser OVC ’21
5 juni 2018

Afscheidswedstrijd van Albért Habers bij Sv Gramsbergen

Albért is op zijn 8e jaar begonnen met voetballen bij SV Gramsbergen. Na 50 jaar nonstop spelend lid te zijn speelt hij zaterdag zijn laatste wedstrijd bij het 7e elftal. Albért heeft meerdere jaren in het 1e elftal gespeeld en in de jaren daarop in meerdere seniorenelftallen gevoetbald. Ook heeft hij zich al die tijd ingezet als vrijwilliger voor de vereniging. Wel blijft Albert nog actief bij het 45+ en als vrijwilliger.

Zaterdag kreeg Albért Habers een mooie laatste wedstrijd waar volgens iedereen van alles in zat.

Het Station bood om 12.30 uur een lunch aan voor Gramsbergen 7, waarna om 13.30 uur een mooie witte limousine voorreed. Als verrassing kreeg Albért een mooie rondrit aangeboden wat eindigde op het sportpark waar de familie en moeder hem verwelkomde. De kantine was van boven en onder versierd met prachtige foto’s, en zelfs de kleedkamer werd niet vergeten. De familie kreeg koffie/thee met koek aangeboden van het zevende. Waar natuurlijk genoeg gekletst en gelachten werd voor de wedstrijd.

Maar waar iedereen voor komt is natuurlijk de ALLERLAATSTE wedstrijd van Albért. Als aanvoerder mag hij natuurlijk ook de aftrap verrichten om 14.45 uur. (tja alles liep een klein beetje uit). En dan hoop je natuurlijk dat de wedstrijd gewonnen gaat worden tegen Nieuwleusen.

Maar dat je dan al binnen 10 minuten met 3-0 voor komt te staan, dan weet je dat dit een leuke wedstrijd kan gaan worden. Het eerste doelpunt komt al binnen 2 minuten van Mark Geertjes. Die overigens ook zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. Wat natuurlijk ook niet vergeten mag worden.

De 2de doelpunt komt op naam van Albért door een penalty die de keeper eerst nog tegen hield en Albért als nog het doel weet te vinden. Wat leuk dat je op de allerlaatste wedstrijd nog een doelpunt mag maken. En de 3-0 is gemaakt door Roy. Gramsbergen heeft de wedstrijd onder controle. Nieuwleusen kreeg zo af en toe ook wel leuke kansen maar weten dan nog steeds niet te scoren. Dan doet Gramsbergen het weer, de 4-0 komt op naam van Hielke. Dan weet Nieuwleusen uiteindelijk het doel te vinden en wordt het 4-1. Maar dan maakt Albért een overtreding en moet dan met geel 10 minuten van het veld af. En dan maakt Nieuwleusen voor rust nog de 4-2. Pfff… het zal toch niet.

In de rust nog even snel op de teamfoto… ach ja vandaag kan het allemaal.

2e helft

Als de ene speler de laatste wedstrijd speelt en geel krijgt, dan kan de ander ook niet achter blijven. Zodat Mark Geertjes ook een gele kaart mag ontvangen. Je ziet dat de ze de wedstrijd echt willen winnen en blijven knokken om het doel van Nieuwleusen te vinden.

En dan komt toch de 4-3…. Maar enkel minuten later krijgt een speler van Nieuwleusen rood door een harde overtreding op Nick. Maar dan komt gelukkig nog doelpunt nummer 5. Even later laat Nick zien dat hij nog een mooie voorzet kan geven en geeft de bal aan Mark, maar die schiet er net naast. Maar toch even later geeft Hielke een mooie voorzet en nu schiet Mark de bal er wel in en wordt het uiteindelijk 6-3.

Dan krijgt Mark een mooie publiekswissel en mag Arjen nog speel minuten maken. Maar hij kon er nog niet genoeg van krijgen en gaat verder als vlagger. En dan 10 minuten voor het einde krijgt Albért wat hij verdiend. Onder luid applaus gaat hij het veld verlaten en wordt gewisseld voor Enrico.

En dan is de wedstrijd ten einde met een mooie verdiende 6-3 overwinning op Nieuwleusen.

En Albért wordt uitgeroepen tot man van de wedstrijd.Na de wedstrijd werd er boven een klein feestje gehouden voor de familie en teamgenoten. En waar hij nog een mooi cadeau aangeboden kreeg van Gramsbergen 7.

Bedankt Albért voor al die mooie voetbaljaren. Wij wensen je veel succes bij het 45+.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord