Protos terug naar de 3de klasse

Westerwolde verliest eervol van derdeklasser OVC ’21
5 juni 2018
Charetha Okken vanaf volgend seizoen in de 2e Bundesliga
11 juni 2018

Protos terug naar de 3de klasse

Protos vecht zich naar de overwinning en promoveert. TLC beschikte over 4 wel heel snelle spelers waartegen Protos met de altijd aanwezige strijdlust naarmate het einde naderde het wel moeilijk had maar niet capituleerde, eindstand 2-3.

Na 25 minuten spelen gaf Daan Dekker de bal op Robin Soppe die langs de achterlijn richting het doel sprintte maar zijn voorzet door TLC-keeper Erwin Heidinga onderschept zag worden. 2 Minuten later kon Robin Soppe een terugvallende bal bij de 16m op de slof nemen maar zijn schot ging over. Een minuut later was het TLC dat met een voorzet Frank Driessen in schietpositie bracht, ook deze schoot ruim over. Nog in dezelfde minuut leek een voorzet van Frank Driessen eenvoudig binnengetikt te worden door Rick Renkema maar Protos doelman Tim Bakker kon dit nog juist voorkomen. Na 42 minuten spelen kreeg Protos een corner die door Bart Reinink bij de 2de paal werd gelegd waar de mee opgekomen Bram Mittendorff goed inkwam en binnenkopte, 0-1. Nog voor rust nam Bart Reinink wederom een goede corner die tot driemaal toe werd ingeschoten en geblokt maar daarna door de scherp spelende Bram Mittendorff werd binnengeschoten, 0-2.

Na rust werd het speelveld door TLC groter gemaakt waardoor Protos moeite kreeg de ruimtes dicht te lopen, Protos bleef echter als team vechten en gaven elkaar goed rugdekking waardoor er weinig kansen werden weggegeven. Na 50 minuten spelen werd een voorzet van TLC onnauwkeurig door een Protosverdediger weggewerkt waardoor Rick Renkema eenvoudig kon binnenschieten, 1-2. Na dik 70 minuten spelen werkte Bas Grobbe zich in balbezit en gaf de bal perfect mee aan Michel Overweg die vrij op de TLC-doelman kon doorlopen en goed de 1-3 binnenschoot. TLC bleef het proberen en bracht met Mahamed Farhaan nog een hardloper in het veld, deze liet zien ook nog wat met de bal te kunnen en verhoogde de druk richting het Protosdoel. 7 Minuten voor het eind was het wederom Rick Renkema die met een afstandsschot de bal in de verste hoek legde, 2-3. Protos werd nog wel teruggedrongen maar gaf geen kansen meer weg.
Volgend jaar speelt Protos na 2 jaar afwezigheid weer in de 3de klasse.

Tekst: Gert Plas (vv Protos)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord