Marco Kikkert maakt overstap naar ZZVV

Doe je mee? Copa del Zuidenveld beachsoccertoernooi
16 juni 2018
Zeven clubs ondertekenen voetbalconvenant gemeente Emmen
17 juni 2018

Marco Kikkert maakt overstap naar ZZVV

Marco Kikkert komt volgend seizoen uit voor ZZVV. De 23-jarige inwoner van Hoogeveen speelde tot dusver altijd in het groen-wit van De Weide. Volgend seizoen trekt hij dus het geel-zwart aan. ‘ZZVV lijkt mee een supergezellige club een echte vereniging. Er spelen al wat jongens waar ik goed mee op kan schieten, het lijkt me een leuk team.’

Kikkert speelde het afgelopen seizoen zijn wedstrijden voor het eerste en het tweede elftal van De Weide. ‘Ik ben van origine een echte spits. Vroeger speelde ik nog wel eens op de flanken. Als spits speelde ik eigenlijk altijd in een driespitsensysteem, ik ben een echte negen.’ Er zijn meerdere redenen waarom hij overstap maakt naar ZZVV. ‘Natuurlijk wil ik veel minuten maken maar dat is niet het enige. Ik ken al behoorlijk wat jongens waar ik goed mee op kan schieten. Ik heb natuurlijk samengespeeld met Bas Blanken en Richard Koopman en in de jeugd ook met Paul Bos. En ook ken ik er een heel aantal omdat ik er in de jeugd tegen gespeeld heb.’

De oplettende ZZVV-supporter heeft Kikkert overigens al eens in actie kunnen zien. Ik heb in het jaar dat ZZVV kampioen werd er tegen gespeeld, samen met Bas Blanken. We zijn toen via de nacompetitie gepromoveerd.’ Ook in de tweede klasse stond Kikkert overigens op het veld in de wedstrijd tegen ZZVV. ‘Naast enkele spelers ken ik ook de nieuwe assistent-trainer al. Ik heb natuurlijk een aantal wedstrijden met het tweede van De Weide meegedaan dit seizoen waar hij trainer is. Ook heb ik hem in de jeugd een half jaar als trainer gehad.’

Over zijn doelen in Zuidwolde is Kikkert duidelijk. ‘Ik wil natuurlijk veel minuten maken maar als team willen we kampioen worden. Ik weet dat Joël Huiskes ook weer terugkomt dus ik denk dat we een goede kans maken.’

Naast de al bekende komst van Joël Huikes, het vertrek van Tom Willems en Bas Uiterwijk Winkel  en het toch blijven van Sander Hartman zijn er nog een paar mutaties te melden. Een aantal jeugdleden maakt namelijk de overstap naar de senioren. Nick Vredenborg, Stef Kloeze, Patrick Scholing, Mathijs Drenth, Max de Ruiter en Jos Marissen komen volgend seizoen de senioren van ZZVV versterken. We hopen hen in de loop van de voorbereiding ook aan u voor te stellen.

Tekst: Aljan Wassens (ZZVV)

 

 

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord