AH Offerein Bokaal maakt zich op voor 7e editie

Topscorers beloond met Beltona kleding
3 juli 2018
Prent tekent bij voor opnieuw drie jaar Dorpentoernooi
8 juli 2018

AH Offerein Bokaal maakt zich op voor 7e editie

Terwijl de voetballers genieten van de zomervakantie, staat de organisatie van de AH Offerein Bokaal in de startblokken voor de 7e editie van het succesvolle toernooi. Het door HZVV en Hoogeveen georganiseerde toernooi kent opnieuw een sterk deelnemersveld. De deelnemende teams komen uit in de derde klasse t/m de Hoofdklasse.
De organisatie hoefde deze keer niet op zoek naar nieuwe deelnemers. Elk jaar krijgen de deelnemers van de laatste editie de kans zich als eerste in te schrijven. Alle deelnemende clubs gaven al snel aan opnieuw te willen deelnemen en zeer te tevreden te zijn over de wijze waarop het toernooi wordt georganiseerd.

WIJZIGING DATUM
Vorig seizoen bleek het spelen van de eerste ronde op vrijdagavond een groot succes. Navraag leerde dat deze avond door de deelnemende teams en de supporters zeer werd gewaardeerd. De organisatie heeft dan ook besloten deze speelavond te handhaven en bij wijze van experiment ook de finaleronde te spelen op vrijdagavond.
De eerste ronde begint met een prachtig affiche. Hoogeveen zondag neemt het dan op tegen WKE’16. Twee volksclubs die in het verleden boeiende duels tegen elkaar speelden. Vijfvoudig winnaar HZVV neemt het op tegen SC Erica, dat de laatste jaren telkens doordrong tot de ‘winnaarsronde’.
Hoogeveen zaterdag neemt het op tegen Dedemsvaart. De ploeg liet vorig jaar zien een meerwaarde voor het toernooi te hebben door Hoogeveen zondag bijna uit te schakelen. Dat Dedemsvaart geen eendagsvlieg is, blijkt wel uit het feit dat men zich plaatste voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.
Net als SC Erica is ook Germanicus de laatste jaren een vaste vertegenwoordiger in de ‘winnaarsronde’. De ploeg van trainer Eric Prins neemt het nu tijdens de eerste ronde op tegen Ruinerwold. Laatstgenoemde ploeg speelde vorig seizoen in dezelfde klasse als de Coevordenaren, maar degradeerden naar de derde klasse.

SPEELDATA
Deze wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 17 augustus. De tweede ronde is op dinsdag 21 augustus. De vier winnaars strijden dan om de finaleplaatsen (aanvang wedstrijden om 20.15 uur). Voor de verliezers geldt hetzelfde. Zij strijden echter om de vijfde t/m achtste plaats (aanvang wedstrijden om 18.30 uur). De finaleronde is op vrijdag 24 augustus. De wedstrijden om de 8e t/m 3e plaats beginnen dan om 19.00 uur en de finale om 20.45 uur.
Meer informatie over het toernooi is te vinden via de websites van de organiserende verenigingen: www.vvhoogeveen.nl en www.hzvv.nl.

Op de foto een fragment uit de finale van vorig jaar (Foto: Jochem van de Weg).

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord