Rolf Hofsink (vv Mariënberg) ‘Het zal een pittig seizoen worden’

Marc Dekker: ‘Veel nieuwe talenten in selectie vv Sleen’
18 juli 2018
Jeffrey Mulderij: ‘Zwartemeerse Boys moet vol voor promotie gaan’
20 juli 2018

Rolf Hofsink (vv Mariënberg) ‘Het zal een pittig seizoen worden’

Nog even en dan beginnen de meeste verenigingen weer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Samen met verschillende voetbalverenigingen uit de regio kijken we terug op het gespeelde seizoen en kijken we vooruit naar het komende seizoen. Vandaag spreken we Rolf Hofsink van vv Mariënberg.

In het dagelijks leven is Hofsink werkzaam bij Ter Steege Bouw Vastgoed in Hardenberg als projectleider en werkvoorbereider. Samen met zijn vrouw en twee zoons woont hij in Mariënberg. Naast speler is hij ook actief als bestuurslid bij de vv uit zijn woonplaats.

Veel blessures gehad
Het afgelopen seizoen eindigde vv Mariënberg als achtste in de competitie. ‘Lange tijd zag het er naar uit dat we in de top vijf zouden eindigen. De middenmoot zat dicht bij elkaar. Helaas hebben wij ontzettend veel blessures gehad binnen het team. Het is lastig spelen wanneer continu vijf à zes spelers geblesseerd zijn. Zelf heb ik gelukkig een blessurevrij seizoen gespeeld. Waar ik voorgaande jaren vaak in de spits stond, speelde ik vorig seizoen veel als aanvallende middenvelder, iets dat me goed bevalt! Het enige nadeel is dat ik nu iets minder vaak voor de goal kom’.

Zwaar jaar
Een voorspelling uitbrengen voor het nieuwe seizoen wil Hofsink nog niet. ‘Het is een heel mooie competitie met veel oude bekende zoals OZC en Voorwaarts, die weer terugkeren. Waar eind vorig seizoen vijf spelers vertrokken, hebben we inmiddels ook vijf nieuwe aangesprokken. Drie van hen speelden al eerder voor onze vereniging. In de breedte zouden we er nu sterker voor moeten staan.’
Volgens Hofsink zal het zal een zwaar jaar worden. ‘In deze klasse zie ik zo 6 à 7 teams die kampioen kunnen worden.’

De trainer Niels van ’t Hoog uit Wierden begint aan zijn tweede seizoen. Hofsink is enthousiast over zijn werkwijze. ‘Het bevalt goed. Hij is een jonge trainer en heeft een goede klik met de groep en de vereniging.

Mooi daj d’r bint
‘Als je bij ons het sportpark op loopt zie je het bord ´Mooi daj d´r bint´. Dat is eigenlijk samenvattend voor onze vereniging. Als club willen we dat uitstralen zonder overdreven poespas en gedoe. We vinden het gewoon mooi dat je er bent en dat willen we onze betrokken leden en gasten laten weten en laten ervaren. Overigens is dat niet altijd makkelijk gezien het feit dat het steeds moeilijker is om vrijwilligers te vinden die de boel draaiende houden. Maar bij ons mogen we nog echt niet klagen, ik denk dat we als vereniging voor het overgrote deel prima voor elkaar hebben’, aldus Hofsink.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord