Emiel de Vries: ‘De lijn van vorig seizoen doorzetten met sc. Angelslo’

Jeffrey Mulderij: ‘Zwartemeerse Boys moet vol voor promotie gaan’
20 juli 2018
Youri Keen (DZOH): ‘Vanaf dag één moeten we er staan!’
23 juli 2018

Emiel de Vries: ‘De lijn van vorig seizoen doorzetten met sc. Angelslo’

Sc. Angelslo promoveerde vorig seizoen naar de vierde klasse zaterdag. Een geweldig feest volgde! Nu enkele maanden bereidt de vereniging zich voor op het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we Emiel de Vries, verdediger en middenvelder van de geel-roden.

De Vries (33) speelde in de jeugd van FC Emmen, vv SVBO, vv Weerdinge en begint aan zijn zevende seizoen bij sc. Angelslo. Samenwonend in Emmerhout met zijn vriendin en vader van twee kinderen werkt hij in het dagelijks leven bij de Trans. Hij begeleidt mensen met een verstandelijke beperking en met een intensieve begeleidingsvraag.

Fantastisch seizoen
‘Het afgelopen seizoen verliep voor ons fantastisch want eind april waren we al kampioen. Dit was ook onze doelstelling omdat we het jaar daarvoor gedegradeerd waren. We wilden zo snel mogelijk terug naar de vierde klasse.’ Sc. Angelslo werd ongeslagen kampioen, maar verloor de eerstvolgende wedstrijd daarop. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken volgens de Vries.

De routinier mistte vier wedstrijd in het seizoen door een scheutje in zijn kuit. ‘Gelukkig was ik net op tijd hersteld voor ‘de’ wedstrijd van het seizoen.’

Niet snel tevreden
Een verwachting uitspreken voor het nieuwe seizoen is voor de Vries nog lastig. ‘Ik ken de teams nog niet goed genoeg. Wat voor ons wel een voordeel kan zijn is dat de groep vrijwel compleet blijft en er ook een aantal nieuwe jongens bij komen.’ André Steenhuis staat volgend seizoen wederom voor de groep. Angelslo heeft vorig seizoen al aangetoond ook tegen vierde klassers goed mee te kunnen komen. Volgens de Vries kan het daardoor een leuk seizoen worden. ‘Waar het gaat eindigen durft ik nog niet te zeggen, maar we zijn een team dat niet snel tevreden is. We gaan er vol voor!’

Bloeiende vereniging
Het aantal aanmeldingen voor de senioren geeft aan dat sc. Angelslo een bloeiende vereniging is. ‘We hebben een mooie mix van verschillende culturen binnen de club. Ook zijn de zaterdagen meestal prima bevolkt waardoor het aan gezelligheid niet ontbreekt!’, zo besluit de Vries.

 Foto: Emiel de Vries in actie voor Sc. Angelslo (geel-rood).

 

 

 

 

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord