Jeffrey Mulderij: ‘Zwartemeerse Boys moet vol voor promotie gaan’

Rolf Hofsink (vv Mariënberg) ‘Het zal een pittig seizoen worden’
18 juli 2018
Emiel de Vries: ‘De lijn van vorig seizoen doorzetten met sc. Angelslo’
20 juli 2018

Jeffrey Mulderij: ‘Zwartemeerse Boys moet vol voor promotie gaan’

De zomervakantie staat op het punt om te beginnen. Veel spelers gaan nog op vakantie, maar toch wordt met een schuin oog al gekeken naar het nieuwe seizoen. Ook Jeffrey Mulderij van sc. Zwartemeerse Boys is benieuwd waar zijn ploeg dit jaar zal eindigen.

De 27e jarige verdedigende middenvelder gaat alweer zijn dertiende seizoen in bij ‘de boys’. Samen met zijn vriendin woont hij in Zwartemeer en in het dagelijks leven is hij werkzaam als projectmanager bij Dungery Nederland. Een projectbureau in de duurzame energie.

Van vierde naar vijfde klasse
Teleurstellend, zo noemt Mulderij het afgelopen seizoen. ‘We zijn één na laatste geworden in de competitie (Zondag 4D) en we zijn na verlies in het promotie/degradatie duel tegen Uffelte (5e klasse) alsnog gedegradeerd. Hoewel we soms aardig voetbal hebben laten zien en tegenstanders die om promotie naar de derde klasse vochten (vv Titan, vv Schoonebeek, vv Sweel) het erg moeilijk hebben gemaakt, is het ons niet gelukt om te handhaven’.

Volgens Mulderij zat het probleem niet in het afmaken van kansen, maar juist in het gemakkelijk tegenkrijgen van goals. ‘We hadden een kleine selectie met veel blessures. Hierdoor hebben we veel moeten rouleren en hebben de nodige 019 spelers de nodige wedstrijden in het eerste moeten spelen.’

Als team er vol voor gaan
In de vijfde klasse moet het gaan gebeuren voor Zwartemeerse Boys. ‘Ik heb vertrouwen in aankomend seizoen en ik denk dat we onszelf moeten verplichten om in ieder geval mee te doen om het kampioenschap. We krijgen nu de kans om ons hierop te richten en daar moeten we als team vol voor gaan. Het zal niet makkelijk worden, maar Zwartemeerse boys moet zo snel mogelijk weer naar de 4e klasse. We hebben een jonge en leuke ploeg met een enthousiaste technische staf. Er zijn vier spelers gestopt er komen wat jeugdspelers bij, verder blijft de trainer en de rest van de technische staf hetzelfde. Er zijn daarom niet veel veranderingen ten opzichte van vorig seizoen, als we er met elkaar voor vechten kunnen we leuke resultaten behalen’.

‘De Boys’
Zwartemeerse boys is volgens Mulderij een echte dorpsvereniging waar iedereen terecht kan. ‘De club kent veel vrijwilligers en goede supporters. Het is altijd plezierig om voor “de Boys” te mogen voetballen. Hoewel er altijd veel van het elftal wordt verwacht en we dit niet altijd waar kunnen maken, is het altijd gezellig in de kantine en worden we elke keer weer warm onthaald’.

Foto: Jeffrey Mulderij in actie voor sc. Zwartemeerse Boys

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord