Youri Keen (DZOH): ‘Vanaf dag één moeten we er staan!’

Emiel de Vries: ‘De lijn van vorig seizoen doorzetten met sc. Angelslo’
20 juli 2018
Stefan Ottens (vv VEV): ‘We moeten bovenin mee kunnen draaien’
23 juli 2018

Youri Keen (DZOH): ‘Vanaf dag één moeten we er staan!’

In de wijk ‘de Rietlanden’ speelt sinds jaar en dag voetbalvereniging DZOH haar wedstrijden. Ook het komend seizoen spelen de groen-gelen weer in de tweede klasse. Wij spraken selectiespeler Youri Keen over het afgelopen jaar en keken ook vooruit richting het nieuwe seizoen.

De student Logistiek en Economie gaat zijn vierde seizoen in als selectiespeler bij de club. Vanaf de jeugd is Keen (20) al lid van de vereniging.

Wisselvallig seizoen
‘Het afgelopen seizoen was erg wisselvallig. Voor de winterstop stonden we keurig in de middenmoot en speelden we bij vlagen prima voetbal. Dit resulteerde ook in een mooi bekeravontuur dat helaas strandde in een fantastische wedstrijd tegen Staphorst. Na de winterstop kwam de klad er een beetje in en hebben we te weinig laten zien wat we konden. We hadden een jonge groep met relatief weinig ervaring. Dit was duidelijk terug te zien in verschillende wedstrijden. Dit was vooraf wel een beetje te verwachten met veel jonge jongens, maar er zijn met name na de winterstop gewoon te veel punten verspeeld, wat eigenlijk niet mocht gebeuren. Hierdoor zakten we af in de ranglijst en kwamen de onderste ploegen steeds dichterbij. Uiteindelijk hebben we het de laatste wedstrijden goed opgepakt en hebben we ons veilig gespeeld’, aldus de verdediger.

Er meteen staan
Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Keen verwacht dat er dan een stabielere ploeg zal staan. ‘We zijn allemaal weer een jaartje ouder, wat betekent dat we meer ervaring hebben. Er is verder niet heel veel veranderd binnen de groep qua spelers en begeleiding. Iedereen kent elkaar al goed, dus moeten we er meteen staan als team.’

Concurrentie
Keen verwacht dat het net als vorig seizoen dicht bij elkaar zal liggen. ‘Pelikaan S zal weer de grote favoriet voor de titel zijn, maar vorig seizoen is al gebleken dat je met alleen geld geen kampioen wordt. Wat Pelikaan S mist moet ons juist gaan helpen zo hoog mogelijk te eindigen. Strijd, passie en als groep vol voor resultaat gaan is een must om er een mooi seizoen van te maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken en dat we mee gaan doen voor de nacompetitie.’

Volgens de student is DZOH is een heel gezellige club. ‘Er hangt een goede sfeer en de mensen zijn heel erg betrokken. Dit is terug te zien in het aantal vrijwilligers, sponsoren en supporters. Ook binnen de spelersgroep van het eerste elftal zijn er veel jongens die naast het voetballen wat extra doen voor de club. Sommigen helpen in de kantine, geven training, zitten in de technische commissie of in het bestuur van de supportersvereniging. Op deze manier is DZOH samen trefzeker!’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord