Arno Boorsma ‘vv Erica ’86 kan ver komen dit seizoen’

Erik Groen: ‘vv DKB ’44 gaat een mooi seizoen in’
10 augustus 2018
Melvin Mink: ‘Iedere wedstrijd 100% inzet bij DVC ’59’
11 augustus 2018

Arno Boorsma ‘vv Erica ’86 kan ver komen dit seizoen’

Vv Erica’86 eindigde vorig seizoen in de middenmoot van de vijfde klasse zaterdag. Dit seizoen gaat het er anders uitzien. Een paar spelers zijn vertrokken, maar toch ziet Arno Boorsma het positief in. Vandaag spreken we hem over wat zijn verwachtingen zijn richting het nieuwe speeljaar.

Boorsma (29) gaat zijn tweede seizoen in bij vv Eria’86. Daarvoor speelde hij bij de SC. ‘op’ het dorp. Hij is naast spits ook aanvoerder van het eerste elftal. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Auto Centrum Dalen.

Wisselend seizoen
Boorsma is van mening dat er vorig seizoen meer in had gezeten. ‘We begonnen het seizoen met een groep met veel nieuwe spelers. We moesten enorm aan elkaar wennen en dit was ook terug te zien op het veld. Na een paar wedstrijden begonnen we elkaar te vinden, maar vergaten we om de punten binnen te slepen. Het maken van doelpunten was ons grote probleem. Na de winterstop (met een andere trainer), pakten we de draad goed op en klommen we langzaam na de top vijf. Dit was ook onze doelstelling.  Uiteindelijk zijn we geëindigd op de zesde plaats. De mooiste wedstrijd van het seizoen was toch wel tegen, de toen al kampioen SC Angelslo. De kampioen werd op eigen sportpark met 3-1 verslagen en zo werden ze niet ongeslagen kampioen.’

Verwachtingen
Bij vv Erica’86 is een aantal speler vertrokken. De selectie zal er dus anders uit gaan zien. ‘We zullen een paar spelers gaan missen, maar de meeste plekken zijn goed op te vullen. Aankomend seizoen hebben we twee teams uit Assen bij die voor het eerst op de zaterdag zullen gaan spelen, ik verwacht dat deze teams wel bovenin mee gaan draaien. Zelf als wij vanuit onze taak gaan spelen, en alle wedstrijd met een boel strijd ingaan, kunnen we denk ik ver komen.’

Samen staan we sterk
Volgens Boorsma is ‘86’ een warme en gezellige, maar kleine vereniging. ‘Iedereen is welkom, iedereen kan goed met elkaar en er word je wordt er niet met een schuin oog aangekeken. Ondanks de kleine club, staat iedereen altijd voor elkaar klaar. Met name de vrijwilligers doen alles voor de club. Het motto is hier ook gewoon: ‘Samen staan we sterk’, zo besluit de spits.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord