Joep Hiddink: ‘Promoveren blijft het doel voor Sv Borger’

Prent Dorpentoernooi kent fantastische start
13 augustus 2018
Sander Marissen: ‘Vol vertrouwen het nieuwe seizoen in met vv HOC’
14 augustus 2018

Joep Hiddink: ‘Promoveren blijft het doel voor Sv Borger’

De eerste verenigingen zijn weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Samen met verschillende spelers kijken we vooruit naar de jaargang die voor de deur staat. Vandaag spreken we met Joep Hiddink van Sv Borger.

Hidding (20) woont in Buinen en speelt sinds de C-junioren voor Borger en maakt al drie jaar deel uit van de eerste selectie. De student ‘Sportkunde’ is ook actief als jeugdtrainer. Vorig seizoen trainde hij Be Quick 1887 JO15-1

Wisselend seizoen
Borger draaide vorig seizoen een wisselend seizoen volgens Hiddink: ‘We waren net gedegradeerd uit de derde klasse en hadden de doelstelling om bovenin mee te draaien en via de nacompetitie weer terug te keren. Het team bestond uit een mix van jonge spelers en een aantal spelers die al jaren meeliepen. Een prima combinatie. Het seizoen begon erg sterk met drie overwinningen op rij. De wedstrijden die hierop volgden waren minder succesvol, vijf punten uit vijf wedstrijden. Door deze resultaten moesten wij de top vier los moeten laten en strijden voor de plekken daaronder. We sloten de eerste seizoenshelft af met een overwinning uit bij Lycurgus en vertrokken daarna met het team naar Albufeira voor het trainingskamp.

De doelstelling bleef promoveren alleen we wisten dat het heel moeilijk ging worden. Elim, Achilles, HS’88 & CSVC waren teams waar wij het moeilijk mee hadden en daarmee ook grotere kans hadden om boven ons te eindigen. De tweede seizoenshelft was erg wisselvallig. We hebben hele slechte wedstrijden gespeeld, (SVBO en Elim uit 6-1 verloren) maar ook hele goede wedstrijden gespeeld tegen bijvoorbeeld Achilles (twee keer) en Tiendeveen. We raakten steeds verder verzonken in de middenmoot en helaas konden we al vrij snel de doelstelling om promotie opzijschuiven.

Ondanks dat heeft het team elke wedstrijd weer een prima inzet getoond en bleef onderling de sfeer in de groep ook erg sterk. Eindoordeel is dat het een teleurstellend seizoen was en dat we ons niet goed genoeg hebben gepresenteerd. We hadden er meer van verwacht en zijn er dan ook op gebrand om dat komend seizoen recht te zetten.’

Promoveren blijft ambitie
Bij Sv Borger hebben de nodige wisselingen plaatsgevonden. Zes ervaren krachten zin gestopt en de topscorer (Luuk Kenter) is vertrokken naar Valthermond. ‘We hebben drie jeugdspelers, een uit het tweede elftal en een van EEC ervoor teruggekregen. Goede jongens die prima in de groep passen en ook zeker bij de situatie in het eerste elftal passen op dit moment want het is een erg jong team. We hebben een gemiddelde van 21 jaar komend seizoen.  Goed om te zien is dat het grootste gedeelte van de selectie een vaste groep is die al jaren in het eerste speelt dus die precies weten hoe en wat er verwacht wordt in de wedstrijden. Daarnaast is in de technische staf ook niks veranderd. Arne Joling zal komend seizoen ook weer onze trainer zijn en ik denk dat dat een prima beslissing is.’

Volgens de middenvelder zal zijn team flink aan de bak moeten. ‘We hebben een jong team, niet heel fysiek maar wel met een hoog percentage van inzet, strijd, passie en niet het minste, voetbalkwaliteiten. Hier zal ook onze kracht liggen komend seizoen, veel energie leveren in wedstrijden en dat gepaard met goed voetbal. Onze sterke en verbeter punten zijn dan ook duidelijk bekend bij iedereen.

Ik verwacht een mooi seizoen. Als wij binnen het team ervoor kunnen zorgen dat we onze sterke punten optimaal kunnen gaan benutten en blijven werken aan onze verbeterpunten dan weet ik zeker dat we een team hebben die bovenin mee kan doen. De doelstelling voor komend seizoen zal niet anders zijn dan afgelopen seizoen, promoveren.

Het vertrek van 7 spelers moeten we gaan oplossen en ik heb alle vertrouwen erin dat de overige selectie en de 5 nieuwe jongens dit gaat lukken. De competitie ziet er leuk uit, er zitten aardige teams tussen wat maakt dat er mooie potjes op het programma staan voor ons dit seizoen.’

Eigen doel
Persoonlijk hoopt Hiddink om een grote bijdrage te kunnen leveren aan de geleverde prestaties van komend seizoen. ‘Vaste basisspeler worden en een speler die alles geeft om te winnen en andere spelers probeert te helpen zijn mijn doelstellingen. Ik geef mezelf een kleine voldoende voor afgelopen seizoen en ik hoop dat ik van die kleine voldoende een ruim voldoende kan maken na komend seizoen.’

Prestatie en plezier
Het levenslied van SV Borger geeft dit precies weer hoe Hiddink de club omschrijf: ‘Doe mij maar voetballen bij de Borger zaterdag, dat is een club van prestatie en plezier. En als we winnen gaan alle remmen los, en we dansen, springen en hebben plezier!’

Volgens Hiddink heeft Sv Borger heeft een cultuur waarin iedereen elkaar kent en iedereen goed met elkaar omgaat. ‘De sfeer is er altijd goed en dit maakt dat het z’n leuke vereniging is. Of je nou prestatief of recreatief bent, je hoort er gewoon bij. Ook vind ik dat de support van mensen langs de lijn bij wedstrijden van de jeugd en bij het eerste super is. Dit maakt dat we een vereniging zijn die elkaar steunen en helpen en hopen op het beste. Op naar de derde klasse!’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord