SC Erica-trainer Erwin Sikkes maakt debuut als hoofdtrainer

Prent Dorpentoernooi vervolgt…
14 augustus 2018
Hoogeveen TV – Interview Kevin Borgman
14 augustus 2018

SC Erica-trainer Erwin Sikkes maakt debuut als hoofdtrainer

Tijdens AH Offerein Bokaal

HOOGEVEEN/ERICA – Ook dit jaar start SC Erica de voorbereiding in Hoogeveen tijdens het sterk bezette toernooi om de AH Offerein Bokaal. Het doet dat met een nieuwe trainer in de persoon van Erwin Sikkes. De nieuwe trainer is geen onbekende bij de Ericanen, want hij speelde er zelf zes seizoenen en had de laatste drie seizoenen de tweede selectie onder zijn hoede.

Veertien jaar lang speelde SC Erica een voorname rol in de eerste klasse. Als speler maakte Erwin Sikkes een aantal jaren deel uit van deze succesvolle generatie. ‘Zelf heb ik er in de periode 2003 tot 2009 gespeeld. Het was een fantastische tijd, waarin we veel finales hebben gespeeld. Telkens lukte het net niet te promoveren naar de Hoofdklasse, maar het was prachtig dat mee te hebben gemaakt.’
Toen Sikkes kwam, was de ploeg net gepromoveerd. ‘Jarenlang speelden ze in de derde klasse en daarna drie seizoenen in de tweede klasse. Daar kwam verandering in door een goede, talentvolle lichting spelers die onder leiding van Gerrie Benes jaarlijks goede prestaties neerzette.’

HOGER NIVEAU
Doordat het telkens net niet lukte te promoveren naar de Hoofdklasse besloot Sikkes uiteindelijk verder te kijken. ‘Ik wilde zelf toch graag een keer de stap naar een hoger niveau maken. Toen kwam er een aanbieding van het Duitse TuS Lingen voorbij en daar ben ik op ingegaan. Na een half jaar kon ik het echter niet goed combineren en wilde ik terug naar SC Erica. Op dat moment meldde Alcides zich echter en die speelden wel in de Hoofdklasse. Op dat moment jaag je toch je ambities na en heb ik de stap naar Meppel genomen. Daar heb ik drie mooie jaren gehad.’
Uiteindelijk sloot hij zijn voetballoopbaan af bij SVBO. Het stoppen was voor Sikkes niet lastig. ‘Absoluut niet. Veel mensen vroegen mij waarom ik nog niet een paar jaar doorging. Ik heb echter het geluk gehad dat ik nooit zwaar geblesseerd ben geweest en dat wilde ik graag zo houden. Het was dan ook mooi geweest en ik vond de tijd rijp om als trainer verder te gaan.’
Zijn trainersloopbaan heeft hij langzaam opgebouwd. ‘Als speler heb ik zowel bij Erica als SVBO jeugdteams getraind. De laatste drie seizoenen had ik het tweede elftal onder mijn hoede en heb ik mijn trainersdiploma TC2 gehaald. In het voorjaar kreeg ik de kans om dit seizoen hoofdtrainer te worden en daar heb ik ontzettend veel zin in.’

DRUK
Beginnen bij je ‘eigen’ club kan ook voor extra druk zorgen. ‘Daar ben ik niet bang voor. Bij Erica voel je niet zoveel druk. Als er druk is dan leg ik die mezelf op. Binnen de club is men ook realistisch. Men beseft dat men de afgelopen jaren heel erg verwend is geweest qua resultaten en dat we nu even een stapje terug moeten doen. Als selectie en club weten we ook waar we nu staan en nu moeten we weer stappen vooruit zetten.’
Ook de doelstelling voor komend seizoen is realistisch. ‘Natuurlijk wil iedereen voor het kampioenschap gaan. Dat is op dit moment echter niet realistisch. We moeten eerst dan ook gaan voor handhaving in de tweede klasse. Eerste doel is dan ook om een stabiele tweedeklasser te worden en van daaruit weer te oogsten. Er zit ook zeker nog steeds voldoende talent in Erica.’
Tijdens de AH Offerein Bokaal maakt Sikkes zijn debuut als trainer. ‘Ik heb het toernooi zelf nooit als speler meegemaakt, maar ik hoor er alleen maar positieve verhalen over. Het past prima in de voorbereiding waarin je het liefst ook zoveel mogelijk wedstrijden wilt voetballen. We beginnen tegen HZVV, dus we kunnen meteen onze borst natmaken.

AH OFFEREIN BOKAAL
Vrijdag 17 augustus speelt SC Erica om 20.45 uur de eerste wedstrijd om de AH Offerein Bokaal tegen HZVV. Dinsdag 21 augustus is de tweede ronde en vrijdag 24 augustus de finaleronde. Andere deelnemers zijn: Hoogeveen zondag, Germanicus, WKE ‘16, Dedemsvaart, Ruinerwold en Hoogeveen zaterdag. Meer informatie over het toernooi is te vinden via www.vvhoogeveen.nl en www.hzvv.nl.

Foto & Tekst: Gerjo Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord