Jan-Peter Hogenboom: ‘Top vier moet haalbaar zijn voor vv EEC’

Harm Jan Moesker: ‘Kampioenschap is haalbaar voor vv Titan’
16 augustus 2018
Roland Koops: ‘Ik hoop dat we met vv Drenthina bovenin mee kunnen draaien’
17 augustus 2018

Jan-Peter Hogenboom: ‘Top vier moet haalbaar zijn voor vv EEC’

Het is volop zomer! Toch begint voor veel verenigingen uit de regio de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer. Vandaag spreken we met Jan-Peter Hogenboom, centrale verdediger/ middenvelder van vv EEC uit Ees.

Hogenboom begint aan zijn derde seizoen in de selectie van vv EEC. De eenentwintigjarige verdediger woont in Borger waar hij ook in de jeugd speelde bij Sv Borger. In september start hij met het tweede jaar van de opleiding sportkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen, is hij actief als zaalvoetballer bij ZVV Borger en werkt hij in het sport- en animatieteam van Roompot Bospark Lunsbergen in Borger.

Blessure
‘Afgelopen seizoen heeft vv EEC als team een beetje wisselvallig gepresteerd’, zo vertelt Hogenboom.  ‘We zaten in een competitie waarin eigenlijk veel meer mogelijk was dan we uiteindelijk met elkaar bereikt hebben. We hebben de tweede periode lang meegedaan om de titel, maar helaas punten verloren die we op voorhand niet hadden mogen verliezen en daardoor ook naast een periodetitel gegrepen vorig seizoen. Helaas raakte ikzelf aan het einde van de winterstop geblesseerd (een fractuur in de enkel). Daardoor heb ik een aantal trainingen en wedstrijden moeten laten gaan, ik heb het gevoel dat ik daardoor nog niet heb kunnen laten zien wat ik vorig jaar graag wilde laten zien.’

Brede selectie
Hogenboom heeft hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen. ‘Ik wil dit seizoen gaan laten zien wie ik ben en wat ik werkelijk kan, dat viel vorig jaar door de blessure voor mij persoonlijk erg tegen. Wij hebben een aantal spelers bij onze selectie gekregen, dat is sowieso mooi voor de breedte van de groep en voor de trainingsopkomst. Eenieder moet nu harder werken voor z’n plek, daarmee maken we elkaar alleen maar beter. Daarnaast hebben we met Jasper Lubbers een fantastische keeper en met Mark Wanders, verkerend in bloedvorm, een sterke, scorende spits.’

Trainer Harjo van der Valle is vertrokken naar Twedo en dus staat er een nieuwe trainer voor de groep: Edwin Guchelaar. ‘Hij komt op me over als een voetbalgekke trainer, iemand die continu met spelletje bezig is. Ik heb wel hoge verwachtingen van hem. Ik hoop dat hij het team draaiende kan maken voor de start van de competitie.’

Mooie uitdaging
Volgens de verdediger gaat het ook een zwaar seizoen worden. ‘Wij zitten komend seizoen in een zware competitie voor onze klasse, we hebben maar liefst vijf degradanten erbij gekregen. Dit is een mooie, maar zeker wel zware, uitdaging. Ik denk dat we als team hard moeten blijven werken en vertrouwen houden in en met elkaar. Dan ben ik ervan overtuigd dat wij een mooi seizoen kunnen draaien. Persoonlijk heb ik voor de competitie gezegd dat ik graag met EEC in de top 4 wil eindigen dit seizoen. Daarnaast hoop ik dat wij als team zo lang mogelijk mee kunnen draaien in de verschillende periodes. Ik hoop dat we dit als team waar kunnen maken!’

Hechte vereniging
Vv EEC is een vereniging waar het ‘Wij-gevoel’ heerst, aldus Hogenboom. We hebben een hecht team, met hechte supporters. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij voor onze club, dat kenmerkt onze kleine, gezellige, maar fanatieke vereniging enorm.’

Foto: Jan Peter Hogenboom in actie voor vv EEC (Blauwe shirt)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord