Yannick Manusiwa gaat voor vijf op een rij tijdens AH Offerein Bokaal

Aanpassing wedstrijdschema Prent Dorpentoernooi
16 augustus 2018
Harm Jan Moesker: ‘Kampioenschap is haalbaar voor vv Titan’
16 augustus 2018

Yannick Manusiwa gaat voor vijf op een rij tijdens AH Offerein Bokaal

Kater van degradatie verwerkt bij HZVV

Als medeorganisator staat HZVV vrijdag aan de aftrap van de zevende editie van de AH Offerein Bokaal. De roodwitten wonnen de laatste vier edities en als het aan HZVV-speler Yannick Manusiwa ligt wordt het dit jaar ‘vijf op een rij’. Verschil met vorig seizoen is wel dat men pas kort in voorbereiding is. Maandag was pas de eerste training. Men heeft dan ook de tijd genomen om de kater van de degradatie uit de Hoofdklasse te verwerken.

‘Voor mij persoonlijk is dat wel net zo prettig dat we later met de voorbereiding zijn gestart’, trapt Manusiwa af. ‘Normaal kom ik van vakantie terug en moet ik meteen trainen. Nu heb ik eerst even twee weken voor mezelf gehad, waarin ik natuurlijk ook aan mijn conditie heb gewerkt.’
Het vorige seizoen was ook qua lengte een slijtageslag. ‘We begonnen op 17 juni met een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle en 16 juni zijn we geëindigd in de nacompetitie. We hebben dus een heel jaar gevoetbald. Een extra lange vakantie is dan wel zo prettig.’
Volgens Manusiwa is de lange en zware voorbereiding vorig seizoen niet een oorzaak van de degradatie geweest. ‘Dat denk ik niet. Na de eerste seizoenshelft stonden we op negende plaats en deden we het goed. Ik denk dat het meer te maken had met een stukje ervaring. Ook in de tweede seizoenshelft voetbalden we regelmatig goed, maar verloren we wel steeds. Op cruciale momenten ging het vaak fout. Op momenten dat we bijvoorbeeld met 2-1 voorstonden verzuimden we om de bal over de omheining te rossen en probeerden we het toch weer mooi op te lossen. Dat heeft volgens mij met de jeugdigheid te maken en brak ons regelmatig op.’

KATER WEGGESPOELD
Tijdens de vakantie is de kater van de degradatie uit de Hoofdklasse weggespoeld. ‘Ik denk dat we er wel weer bovenop zijn. We gaan er weer volle bak tegenaan en willen natuurlijk zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse. De selectie was al goed en is kwalitatief nog breder geworden. Zelf zit ik nu voor het vijfde jaar bij de selectie en ben ik twee keer kampioen geworden en ook twee keer gedegradeerd. Ik wil nu wel eens een aantal jaren achter elkaar in de Hoofdklasse spelen.’
Wel zal het even weer wennen zijn aan de entourage. ‘Balk en Zeerobben uit zijn natuurlijk wel wat andere wedstrijden dan Genemuiden en Staphorst. Dat zal zeker wel weer even wenen zijn. Het voetbal is ook heel anders. Het is vaak lange halen snel thuis en de velden zijn vaak ook minder. We zullen ons daar in uitwedstrijden ook op moeten aanpassen. Twee jaar geleden hebben we ook laten zien dat we daar goed mee kunnen omgaan.’

AH OFFEREIN BOKAAL
Manusiwa en de Offerein Bokaal is wel al jaren een succes. ‘Ik heb hem al vier keer op rij gewonnen en plak er graag een vijfde aan vast. Ik denk dat het wel lastig gaat worden, omdat we nog maar kort in voorbereiding zijn. Ik hoop natuurlijk dat we dit jaar de finale opnieuw tegen Hoogeveen zondag spelen. Ondanks dat zij langer in voorbereiding zijn, blijft het een wedstrijd op zich en komt er ook een beetje druk bij kijken. Het blijft bijzonder om de beste van Hoogeveen te zijn, zeker omdat ik ook een groot aantal vrienden heb bij Hoogeveen. De laatste jaren heb ik dan ook niet te klagen.’

De eerste tegenstander vrijdagavond is om 20.45 uur tweedeklasser SC Erica. Andere duels die avond zijn: Hoogeveen zondag – WKE’16, Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart en Germanicus – Ruinerwold. De laatste twee wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Meer informatie is te vinden via www.vvhoogeveen.nl en www.hzvv.nl.

 

Foto: Gerjo Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord