Roland Koops: ‘Ik hoop dat we met vv Drenthina bovenin mee kunnen draaien’

Jan-Peter Hogenboom: ‘Top vier moet haalbaar zijn voor vv EEC’
16 augustus 2018
Programma AH Offerein Bokaal
17 augustus 2018

Roland Koops: ‘Ik hoop dat we met vv Drenthina bovenin mee kunnen draaien’

Ook dit jaar kijken we met verschillende spelers vooruit richting het nieuwe seizoen. Sommige verenigingen hebben de training alweer opgepakt en bereiden zich voor op de komende wedstrijden. Vandaag spreken we de spits van vv Drenthina uit Emmen: Roland Koops.

Koops speelt sinds vijf seizoenen in het eerste van de groen-witten. De student ‘Biomedical Engineering aan de RUG in Groningen begint binnenkort aan zijn laatste jaar van zijn studie.

Terugval
Afgelopen seizoen begon Drenthina sterk en deed het enige tijd mee voor de bovenste plekken. Na de winterstop was het anders. ‘Vanaf dat moment begonnen we punten te verspelen en hebben we weinig tot geen goede wedstrijden meer gespeeld. In de eerste periode hadden we veel last van blessures in het team, maar des te meer spelers terugkwamen des te minder punten konden wij toevoegen aan ons totaal. Ondanks de redelijk grote voorsprong aan punten ten opzichte van de degradatieplaatsen, moesten we op de laatste speeldag nog minimaal een punt halen om nacompetitie te ontlopen. Wat ons gelukkig gelukt is. Dit kwam voornamelijk door het tekort aan scorend vermogen afgelopen seizoen en dat mag ik mezelf ook zeker aantrekken. Verdedigend stonden we vaak heel goed alleen de doelpunten vielen voor ons heel lastig waardoor je jezelf in moeilijkheden brengt en nooit een wedstrijd rustig uit kan spelen door de kleine marge.’ 

Bovenin meedoen
Koop hoopt dat zijn ploeg het komend seizoen bovenin zal meedraaien. ‘Qua selectie zijn we vrijwel hetzelfde gebleven. Er zijn wat jongens die overkomen vanuit de jeugd en een paar hebben besloten om bij ons te komen voetballen.’

Trainerswisseling
Vv Drenthina heeft afscheid genomen van de trainers. ‘De meeste uit de selectie weten niet anders dan dat Gerrie Benes en Danny Wiggers voor de groep stonden, maar dat gaat vanaf dit jaar veranderen. Peter Timmer wordt vanaf komend seizoen onze nieuwe trainer. We hebben voor de zomer al een paar keer onder hem mogen trainen en hij denkt altijd vanuit de voetballende oplossing. We gaan zien of dat goed gaat uitpakken, maar ik heb er in ieder geval heel veel vertrouwen in. Ik denk dat we de selectie er ook wel naar hebben of in ieder geval genoeg spelers die het zouden moeten kunnen. De instelling binnen de ploeg is altijd extreem goed geweest. Dat zal ook niet snel veranderen en dat geeft ons ook de mogelijkheid om het elke ploeg moeilijk te maken. Ook in deze steeds sterker wordende competitie. Ik verwacht dat Pelikaan S en VEV zullen gaan strijden om het kampioenschap en dat wij daaronder om de bovenste plekken mee kunnen strijden en in ieder geval een periode kunnen meepakken.’ 

Volgens Koops is vv Drenthina is een fantastische vereniging waar het altijd ongelooflijk gezellig is. ‘Wat Drenthina vooral typeert is denk ik ons sportpark. Ons sportpark is de mooiste van Drenthe of heeft in ieder geval de meest mooie locatie’, zo besluit de enthousiaste spits!

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord