Leroy Vink: ‘Plek 5 moet zeker haalbaar zijn voor vv SVBC’

Prent Dorpentoernooi kent Elim – Hollandscheveld als finale
17 augustus 2018
WKE’16 kanonnenvoer voor Hoogeveen zondag
18 augustus 2018

Leroy Vink: ‘Plek 5 moet zeker haalbaar zijn voor vv SVBC’

De voorbereiding is voor de meeste verenigingen in volle gang. Waar de ene selectie al een wedstrijd gespeeld heeft, heeft de ander weer een pittig trainingskamp voor de boeg. Vandaag spreken we Leroy Vink, laatste man/ verdedigende middenvelder van vv SVBC uit Barger-Compascuum.

Vink (31) gaat zijn dertiende seizoen in bij de selectie van SVBC. In 2008/ 2009 kwam hij uit voor vv Emmen. De Barger Compascumer woont samen met zijn vrouw en samen hebben ze een zoon Sam. Hij is werkzaam bij Harwig in Groningen.

Leuk seizoen
Het afgelopen seizoen was volgens Vink een wisselend seizoen qua resultaten. We hebben goede wedstrijden gespeeld maar toch niet weten te winnen. Maar hebben ook wedstrijden met wat geluk over de streep weten te trekken.

De inzet was goed ook qua trainen echter was de selectie aan de krappe kant waardoor we met blessures en schorsingen soms wat moeten schuiven qua posities. Doordat er enkele A-junioren mochten doorschuiven hebben we toch een heel leuk seizoen gedraaid.

Afgelopen seizoen hebben we het jubileum gevierd van S.V.B.C, onze vereniging bestaat 75 jaar. Een heel weekend feest en als hoogtepunt de wedstrijd tussen S.V.B.C. – FC de Rebellen.’

Smalle selectie
SVBC heeft zich versterkt met twee jongens uit eigen dorp: Dani Wittendorp komt over van vv SVBO en Kevin Geerts van Sv Zwartemeerse boys. Daarentegen gaat Berry Hummel van het eerste elftal naar het derde. Verder blijft de selectie intact en met aanwas van de A-junioren verwacht Vink een goed seizoen. ‘Dit wordt het tweede jaar van ons trainer Puck Horstman en die zal wederom te maken hebben met een smalle selectie, hopelijk krijgen we weinig te maken met schorsingen en/of blessures zodat we zo hoog mogelijk kunnen eindigen.

Het wordt een interessante competitie met weer enkele derby’s in de buurt zoals: Weiteveen, Zwartemeerse Boys en Roswinkel wat natuurlijk mooie wedstrijden zijn voor onze toeschouwers.’

Vink verwacht, wanneer het team vrij blijft van schorsingen en blessures, dat een de vijfde/ zesde plek haalbaar moet zijn.

Week in week uit voor de club
‘S.V.B.C is een warme en gezellige club waar iedereen welkom is, resultaat is belangrijk voor onze toeschouwers maar plezier staat voorop. Als dit samen gaat en kan is dat alleen maar mooi.

Verder hebben een tal van vrijwilligers dit seizoen de kleedkamers hebben verbouwd naar moderne onderkomens. In de zomerstop is de kantine compleet verbouwd door deze vrijwilligers.  Dit typeert onze vereniging, het werk wat onze vrijwilligers, week in week uit, doen voor de club.’

Foto: Leroy Vink als aanvoerder van vv SVBC

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord