Germanicus kent weinig moeite met Ruinerwold

Geen verrassingen tijdens eerste ronde AH Offerein Bokaal
18 augustus 2018
Vernieuwd HZVV komt na rust langs stug sc Erica
21 augustus 2018

Germanicus kent weinig moeite met Ruinerwold

Germanicus heeft de volgende ronde bereikt van het toernooi om de Offerein bokaal door een afgetekende 4-1 overwinning op zondag derdeklasser Ruinerwold. In de eerste helft was Germanicus heer en meester en verzuimde meer afstand te nemen dan de 2-1 ruststand. Na rust bleven de Coevordenaren de betere ploeg, maar kroop Ruinerwold meer uit haar schulp en miste de nodige kansen om de spanning weer iets terug te brengen. De zege kwam terecht bij de ploeg die daar het meest recht op had en krijgt een zware opgave, want het treft dinsdag Hoogeveen zondag.

Germanicus was voor de wedstrijd de favoriet, want de ploeg speelt in de tweede klasse en tegenstander Ruinerwold degradeerde naar de derde klasse. Die favorietenrol was vanaf het beginsignaal ook duidelijk, want Germanicus nam direct het initiatief en Ruinerwold zakte terug en wachtte op een counter. De Coevordenaren begonnen voortvarend voor weinig toeschouwers en hadden na drie minuten al op voorsprong kunnen staan. Kain Hoogeveen van Germancius was twee keer kansrijk, maar kon Ruinerwold-doelman Leander Burgwal niet verschalken. Kort daarna schoot spelbepaler Jordy Beeksma van ver maar net over. Het was even schrikken toen Kristian de Bruin van Ruinerwold en Devon Smit elkaar met het hoofd raakten. Beiden gingen eerst wel door, maar gingen later toch van het veld. Geheel volgens de verwachting nam Germanicus na tien minuten de leiding. Na een lange bal nam Nance Hoogeveen het leer knap aan en schoot de bal onder Burgwal door in de touwen. Nadat Burgwal even later Fabian Greve van scoren afhield, was hij vijf minuten daarna kansloos op de inzet van Pim van der Veen. Fabian Greve had zijn tweede treffer kunnen laten noteren, maar hij schoot in kansrijke positie over. Germanicus was meer in balbezit en was handiger in de combinaties, terwijl Ruinerwold zich vooral moest beperken tot tegenhouden. In het eerste half uur verscheen Ruinerwold dan ook geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van Vincent Beugelink. De eerste keer dat Ruinerwold dreigend voor het doel van Germanicus opdook was het ook meteen raak. Een hoge bal werd verkeerd beoordeeld door twee verdedigers van Germanicus, waarna de bal voor de voeten van Kristian de Bruin rolde, die Beugelink passeerde. Een onverwachte treffer die Germanicus even van slag bracht, want voor rust kregen de geelzwarten geen kans meer. Ruinerwold was via Ewout Kleene nog wel gevaarlijk, maar zijn inzet was te slap.

De tweede helft was nog maar amper vijf minuten oud of Germanicus herstelde de verhoudingen in het veld door op 3-1 te komen. Aan die treffer ging wel een verdedigingsfout van Ruinerwold vooraf en via de kluts kreeg Kain Hoogeveen de bal voor zijn voeten en hij had geen moeite de bal in het lege doel te schuiven. Vijf minuten later was het weer raak en deze keer was het Nance Hoogeveen die met veel spelers van Ruinerwold om zich heen toch het net kon vinden: 4-1. Daarmee leek de wedstrijd beslist en het tempo ging wat omlaag en Germanicus hoefde niet zo heel erg nodig meer. Dat zorgde ervoor dat Ruinerwold wat vaker in de buurt van doelman Beugelink kon verschijnen. De Germanicus-doelman moest handelend optreden na een kopbal van Mark Brinkman. De Coevordenaren bleven wel meer in balbezit, maar de gretigheid was minder en het tempo was laag. Toch was Marco Cremer dichtbij de vijfde treffer, maar hij schoot naast en even later mikte dezelfde Cremer op de voet van doelman Burgwal. Kort daarna deed Fabian Greve hetzelfde en bleef Ruinerwold een grotere achterstand bespaard. In de slotfase kreeg Ruinerwold een niet te missen kans toen Aeron Geerts vrij op doelman Beugelink kon afgaan. In eerste instantie schoot hij tegen Beugelink op en Geerts kreeg een herkansing, maar ook die kans was niet aan hem besteed. Zo boekte Germanicus een verdiende 4-1 zege en mag het proberen ten koste van Hoogeveen zondag de finale te bereiken.

Germanicus-Ruinerwold 4-1 (2-1)

  1. Nance Hoogeveen 1-0, 15. Pim van der Veen 2-0, 32. Kristian de Bruin 2-1, 50. Kain Hoogeveen 3-1, 55. Nance Hoogeveen 4-1. Scheidsrechter: J. Bijkerk. Toeschouwers: 50.

Germanicus: Beugelink; Haandrikman (60. Abadinsa), van Dijk, Boer, Smit (28. Ypenburg 80. Smits), Beeksma, N. Hoogeveen, K. Hoogeveen, Abadinsa (46. Cremer), Greve, vd Veen (70. v Dijk).

Ruinerwold: Burgwal; Gol, Brand, de Wit, van Dijk, de Bruin (46. Geerts), de Boer, Heins, Loof, Kleene, Brinkman.

Foto: Albert Stegeman
Tekst: Gerjo Stegeman

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord