Dedemsvaart wint nipt van Ruinerwold

Martin Bauerhuit: ‘FC Klazienaveen moet top vijf kunnen spelen’
23 augustus 2018
HZVV krijgt Hoogeveen na rust op de knieën
23 augustus 2018

Dedemsvaart wint nipt van Ruinerwold

Dedemsvaart strijdt vrijdag om de vijfde plaats door een nipte 2-1 zege op zondag derdeklasser Ruinerwold. In een niet al te spectaculair duel dat onder tropische omstandigheden werd afgewerkt kregen beide clubs meer dan een handvol kansen, maar bleek de zondag tweedeklasser net iets koelbloediger. Na een 0-0 ruststand leek Dedemsvaart vlak na rust het verschil te gaan maken door twee snelle treffers. In de slotfase kwam Ruinerwold terug en was vlak voor tijd zelfs nog dichtbij de gelijkmaker.

Ruinerwold kreeg over de gehele wedstrijd gezien iets meer kansen dan Dedemsvaart, maar moest na afloop toch genoegen nemen met een wedstrijd om de zevende plaats. In de beginfase begon Ruinerwold sterk en in het eerste kwartier kreeg de ploeg van trainer Henri Spijkerman al vier goede kansen. Al in de eerste minuut was Kristian de Bruin net iets te laat en even later kopte Mark Brinkman net naast. Na acht minuten deed Dedemsvaart voor het eerst iets terug, maar het schot van Rutger Postma was een prooi voor doelman Jemson van ’t Hoge. Al na tien minuten had Dilan van Bree van Dedemsvaart pech dat hij geblesseerd moest uitvallen. Dennis Gras was zijn vroege vervanger. Daarna was het opnieuw Ruinerwold dat verzuimde op voorsprong te komen. Eerst schoot Sem Hogenhorst net voorlangs en even later zorgde Jurrian Nijmeier er bijna voor dat Dedemsvaart in eigen doel schoot. Vlak daarvoor haalde Ruinerwold een lobje van invaller Dennis Gras van de lijn. Zo werd het een kansrijk eerste kwartier zonder treffers. In de slotfase hadden beide ploegen nog de kans voor rust op voorsprong te komen. Jurrian Nijmeier verscheen oog in oog met doelman Rob Bennink en tikte het leer aan waarna Mark Brinkman net te laat kwam. Aan de andere kant was Dennis Gras via een kopbal bijna succesvol, maar de bal ging net naast. De wedstrijd golfde op en neer en kende een 0-0 ruststand.

Dedemsvaart had voor rust al vier keer gewisseld en Ruinerwold wisselde in de rust vier spelers. Na de thee leek Dedemsvaart van plan direct het verschil te maken, want al na twee minuten lag de bal achter doelman van ’t Hoge. Invaller Dennis Gras schoot de bal schitterend binnen. Dedemsvaart leek de smaak te pakken te hebben, want nog geen vier minuten later lag nummer twee al in de roodwitte touwen. Deze keer was het Danny Kuiper die van ver Van ’t Hoge verraste met een fraai schot. Dedemsvaart verzuimde door te drukken en Ruinerwold leek een tikje gekregen te hebben, want het werd even niet gevaarlijk meer. Na een uur leefde de partij weer even op na een verre uittrap van Dedemsvaart-doelman Daan Zwinselman, die bij Dennis Gras terecht kwam, maar geheel vrij gelaten kreeg hij het leer niet onder controle. Het tempo ging door de hoge temperatuur omlaag en beide ploegen maakten veel passfouten. Het kwam dan ook als een verrassing dat Ruinerwold twaalf minuten voor tijd de spanning terugbracht door een knappe goal van Kevin Loof. De derdeklasser wilde meer en was dichtbij de 2-2 na de kopbal van Mark Brinkman, die net naast rolde. Aan de andere kant testte de zeer actieve Dennis Gras de kwaliteit van de keeperhandschoenen van Jemson van ’t Hoge van Ruinerwold en dat zat wel goed, want de doelman bokste de bal zonder gevolgen het veld weer in. Ruinerwold wilde nog wel, maar was niet meer in staat strafschoppen af te dwingen en leed de tweede nederlaag op rij.

Vrijdagavond komen beide ploegen opnieuw in actie tijdens de finaleronde. Dedemsvaart speelt dan om 19.00 uur op het hoofdveld van HZVV om de vijfde plek tegen WKE’16 en Ruinerwold treft op hetzelfde tijdstip op veld 2 van HZVV SC Erica in de strijd om de 7e plaats.

Ruinerwold-Dedemsvaart 1-2 (0-0)

  1. Dennis Gras 0-1, 51. Danny Kuiper 0-2, 78. Kevin Loof 1-2. Scheidsrechter: F. Hooge. Toeschouwers: 50.

Ruinerwold: van ’t Hoge; Brand, de Wit, J. Nijmeier, van Dijk, Hogenhorst, de Bruin, de Boer, Heins, Jansen, Brinkman. Wissels: Gol, Wagenaar, Geerts, Loof, S. Nijmeier.

Dedemsvaart: Bennink, Brouwer, Roozendal, Hofman, Pater, Postma, Kuiper, Dekker, van Bree, Knol, van Dijk. Wissels: Gras, van Duren, Nijhuis, van Faassen, Zwinselman, de Boer, Poppen.

 

Foto: Gerjo Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord