Martin Bauerhuit: ‘FC Klazienaveen moet top vijf kunnen spelen’

Rick Manting: ‘Sv Twedo moet prestatie van vorig jaar minimaal evenaren’
23 augustus 2018
Dedemsvaart wint nipt van Ruinerwold
23 augustus 2018

Martin Bauerhuit: ‘FC Klazienaveen moet top vijf kunnen spelen’

Hoe gaat het nieuwe seizoen eruitzien? Zijn er nieuwe spelers bijgekomen of vertrok een aantal belangrijke krachten? Tijd om vooruit te kijken richting het nieuwe seizoen. Vandaag spreken wen Martin Bauerhuit van FC Klazienaveen.

Bauerhuit gaat alweer zijn veertiende seizoen in bij FC Klazienaveen, de fusieclub tussen vv Klazienaveen en vv Zwartemeer. Bij laatgenoemde speelde hij in de jeugd en ook kwam hij uit voor vv SVBO. De centrale verdediger woont in Klazienaveen en is werkzaam bij de gemeente Borger-Odoorn op de financiële afdeling.

Terugval
Vorig seizoen deed FC Klazienaveen lang mee om het kampioenschap en een periode. Bauerhuit: ‘Helaas eindigde het seizoen niet zoals we verwacht hadden. De eerste helft hebben we bovenin meegedraaid. Na de winterstop hebben we vooral de punten laten liggen tegen de mindere tegenstanders op de ranglijst. We hebben wel een aantal blessures gehad, maar dit werd prima opgevangen door andere jongens binnen de selectie.’

Top vijf spelen
De selectie is aardig intact gebleven ten opzichte van het vorige seizoen. ‘Er is een aantal jongens binnen de selectie gestopt. Doordat FC Emmen is gepromoveerd naar de eredivisie zijn de wegen tussen FC Klazienaveen en Casper Goedkoop gescheiden. Dit omdat hij zijn werkzaamheden als assistent van FC Emmen niet meer kan combineren met het hoofdtrainerschap van FC Klazienaveen. We hebben Erik Prins aangetrokken als nieuwe trainer voor het seizoen 2018/2019. Erik Prins is een enthousiaste, ervaren trainer die in 22 jaar tijd nu aan zijn vijfde club begint. Ik denk dat we dit jaar voor de top vijf kunnen gaan en wellicht een periode kunnen pakken.’

Fantastische club
FC Klazienaveen is op 1 juli 2017 ontstaan uit een succesvolle fusie tussen vv Zwartemeer en vv. Klazienaveen. Volgens Bauerhuit ontstond toen een leuke uitdaging. ‘De accommodatie is op diverse punten aangepakt, dus alles is nieuw: van teams, staf, bestuur en accommodatie tot en met het tenue en de clubkleuren. Door middel van het bestuur en TC maar ook zeker niet te vergeten alle vrijwilligers die zich 100% hebben ingezet om dit te realiseren hebben we nu een fantastische club en een mooie toekomst in het vizier’, zo besluit de optimistische verdediger.

Foto: Martin Bauerhuit in actie voor FC Klazienaveen (rechts) in actie tegen FC Emmen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord