Rick Manting: ‘Sv Twedo moet prestatie van vorig jaar minimaal evenaren’

Hoogeveen zondag ten koste van dapper Germanicus naar finale
23 augustus 2018
Martin Bauerhuit: ‘FC Klazienaveen moet top vijf kunnen spelen’
23 augustus 2018

Rick Manting: ‘Sv Twedo moet prestatie van vorig jaar minimaal evenaren’

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen! Er wordt flink getraind en her en der wordt zelfs al een wedstrijd gespeeld om wedstrijdritme op te doen. In het kader van deze voorbereiding praat FC12 met verschillende selectiespelers uit de regio. Vandaag spreken we Rick Manting, doelman van Sv Twedo uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Manting (27) woont samen met zijn vriendin in Veenoord en is werkzaam bij Koop Bronmaling in Schoonebeek. De doelman gaat zijn negende seizoen in bij de Tweelingdorper en speelde ook een seizoen voor Sportclub Zweeloo.

Boven verwachting
Middenmoot, dat was de doelstelling tijdens het vorige seizoen. Manting: ‘Boven verwachting zijn we als vierde geëindigd. Lange tijd hebben we uitzicht gehad op een periodetitel, maar dit mocht helaas niet zo zijn. De mindere wedstrijden speelden we uitgerekend tegen de top drie, waarvan Dalfsen en Dalen toch wel de betere teams hadden. En natuurlijk uit tegen OZC, de latere degradant, hadden we een complete offday. Met een vrij jong team hebben we toch een mooi seizoen gedraaid, en ook regelmatig mooie wedstrijden laten zien aan ons trouwe publiek!’

Veel derby’s
Dit seizoen staat een nieuw gezicht voor de selectie: Harjo van der Valle. ‘De selectie ziet er veelbelovend uit. Niet alleen qua aantal (de trainer kan kiezen uit 44 spelers) maar ook komen er een aantal talentvolle A-junioren over, wat natuurlijk ook goed is voor het tweede team! We zullen er alles aan doen om het resultaat, vierde plaats, van afgelopen seizoen te evenaren, misschien zit er nog wel een plaatsje hoger in, wat dan ook weer automatisch recht geeft op nacompetitie. Of natuurlijk een periode pakken! De selectie is een leuke mix van jonge en wat oudere spelers, die de kar dan ook moeten gaan trekken. De competitie indeling is geweldig met hoofdzakelijk teams uit de buurt wat natuurlijk heel veel derby’s oplevert!’

Fantastische vrijwilligers
Volgens Manting is Twedo is een supermooie en gezellige vereniging met veel vrijwilligers die er dagelijks zijn en er alles aan doen om het iedereen, zowel de jeugd als de senioren, naar de zin te maken! ‘Waar bijna elke vereniging in de buurt mee te kampen had, droge/gele velden, daar was bij ons geen sprake van, puur alleen door de dagelijkse inzet van een fantastische groep vrijwilligers!’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord