WKE’16 verrast SC Erica tijdens Offerein Bokaal

Hoogeveen zondag en HZVV spelen opnieuw finale
22 augustus 2018
Hoogeveen zondag ten koste van dapper Germanicus naar finale
23 augustus 2018

WKE’16 verrast SC Erica tijdens Offerein Bokaal

WKE’16 heeft tijdens de AH Offerein Bokaal voor een kleine verrassing gezorgd door het een klasse hoger spelende SC Erica met 1-0 te verslaan. De ploeg van de nieuwe trainer Jan Jouke Meertens spoelde daarmee de kater van de wedstrijd tegen Hoogeveen zondag weg.

Het was misschien niet allemaal even fraai, maar spannend was deze ‘zuidoosthoekderby’ wel. Het publiek vermaakte zich dan ook. Beide ploegen gingen er vol voor en waren aan elkaar gewaagd. Het eerste grote wapenfeit was na een kwartier toen Henk Bakker een vrijetrap op de lat schoot. In de slotfase kreeg Yorrick Doek aan de andere kant een uitstekende mogelijkheid, maar stuitte hij op doelman Jan Wolters. Vlak daarna was het opnieuw Henk Bakker die dichtbij een treffer was.
Het was dan ook niet verrassend dat diezelfde Bakker in de tweede helft de score na acht minuten opende. Erica dacht aan buitenspel, maar scheidsrechter Arends liet doorspelen.
Erwin Ensink was vlak hierna dichtbij de gelijkmaker, maar stuitte op de ingevallen doelman Wim Kok. Diezelfde Kok pakte even later ook een inzet fraai uit de hoek van het doel.
Ondanks aandringen van SC Erica bleef het bij de ene treffer van WKE.
WKE speelt nu vrijdag om 19.00 uur op het hoofdveld van HZVV om de vijfde plaats tegen tweedeklasser Dedemsvaart. Erica speelt op hetzelfde tijdstip op veld 2 van HZVV tegen derdeklasser Ruinerwold. De zevende plaats is dan de inzet.

Foto: Gerjo Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord