Tijmen Venhorst: ‘Het wordt tijd dat vv Dalen eens promoveert!’

HZVV krijgt Hoogeveen na rust op de knieën
23 augustus 2018
Bertjan Smit in gesprek met: Geert Aalderink
24 augustus 2018

Tijmen Venhorst: ‘Het wordt tijd dat vv Dalen eens promoveert!’

Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur! De voetbalschoenen worden weer uit het vet gehaald en de voorbereiding is in volle gang. FC12 kijkt met verschillende spelers vooruit richting het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we Tijmen Venhorst, spits van vv Dalen.

Venhorst (30) gaat zijn dertiende seizoen in bij vv Dalen. Naast voetballen is hij werkzaam bij het familiebedrijf Venhorst Makelaardij en mede-eigenaar van MCDaddy en QuizAvond.nl. De Dalenaar is vader van een zoon (Pepijn) en woont samen met zijn partner Jessica.

Prima seizoen
Dalen eindigde vorig seizoen als met 66 punten tweede in de zondag derde klasse C. ‘Normaliter moet dit aantal voldoende zijn voor een kampioenschap’, zo vertelt de aanvoerder, ‘maar Sv Dalfsen kwam op 68 en werd daarmee kampioen. Eigenlijk draaiden we een prima seizoen en maakten we 80 doelpunten. De wedstrijden tegen vv Weerdinge (competitie) en beslissingswedstrijd van de nacompetitie in Emmeloord hebben we het laten liggen.’ Persoonlijk is Venhorst minder tevreden over zijn eigen prestaties. Vooral het aantal gescoorde doelpunten (14) is volgens eigen zeggen te weinig voor een spits.

Tijd om te promoveren
Volgens Venhorst moet vv Dalen ook dit jaar weer spelen voor de titel. ‘We zijn met het vertrek van Martijn Heerkes (gestopt) en Hilko Koster (CSVC) wel 30 doelpunten kwijtgeraakt, dus het wordt een uitdaging om dat op te vangen. Daarnaast verwacht ik dat WKE ‘16 ook hoge ogen gaat gooien, maar na twee seizoenen net-niet wordt het nu wel tijd dat wij weer eens een stap omhooggaan. Pluspunt van deze klasse is wel dat we veel wedstrijden spelen in de directe omgeving (SVV ’04, vv WKE ’16, vv Raptim, vv Sleen, Sv Twedo en vv Protos).’

Hechte ploeg
Venhorst speelde onlangs zijn 250e wedstrijd voor vv Dalen. Hij is dan ook blij met zijn vereniging: ‘Er worden geen spelers gehaald en betaald. Iedereen betaald gewoon contributie om voor onze club uit te mogen komen. Een uitstekend beleid. Een van de gevolgen daarvan is dat je een hechte ploeg krijgt die vaak meerdere seizoen bij elkaar is en een prettig gevolg dáárvan is dan weer dat het ook erg gezellig is met elkaar. Door geen spelers te halen krijgt de jeugd van onze vereniging altijd volop kans op in het eerste te komen. Het nadeel is dan weer dat je niet altijd direct een opvolger hebt op het moment dat een belangrijke speler stopt, maar dat is ook de charme.’ Venhorst verbaast zich in positieve zien altijd weer over het feit dat zijn team door veel supporters gesteund wordt in zowel thuis- als uitwedstrijden. ‘Zelfs tot in Sint Anna Parochie toe! Dat blijft als speler altijd leuk om te zien.’

Foto: Venhorst ontvangt bloemen voorafgaand aan zijn 250e wedstrijd voor vv Dalen (tegen EMMS)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord