Lennon Ebeltjes: ‘Top 5 moet haalbaar zijn voor vv SVBO’

Bertjan Smit in gesprek met: Geert Aalderink
24 augustus 2018
Hoogeveen zondag winnaar AH Offerein Bokaal
25 augustus 2018

Lennon Ebeltjes: ‘Top 5 moet haalbaar zijn voor vv SVBO’

We zijn weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen! De vakantie zit er (bijna) op en de eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld. Tijd om vooruit te kijken richting de competitie. Vandaag spreken we Lennon Ebeltjes, keeper van vv SVBO uit Barger-Oosterveld.

Ebeltjes (29) gaat zijn tiende seizoen in bij SVBO. De inwoner van Klazienaveen woont samen met zijn vriendin en is vader van een zoon. In het dagelijks leven is hij werkzaam in de verkoop binnendienst voor Procoatings verfgroothandel. Op sportief gebied is hij ook jeugdcoördinator (samen met Jans Zwiers) bij SVBO en trainer van de JO-17. Als speler speelde hij ook enkele jaren in de jeugd van FC Emmen.

Thuis ongeslagen
Het afgelopen seizoen eindigde SVBO op de vijfde plek. Trainer Rolf Veneboer (inmiddels vertrokken) had de beschikking over een krappe selectie. ‘We hebben veel jongens uit de O-19 ingezet. Deze hebben het naar behoren gedaan. Thuis zijn we zelfs ongeslagen gebleven. Ik vind dat je dat best een knappe prestatie mag noemen.’

Nieuwe trainer
Dit seizoen staat Marc Hegeman voor de groep. De oud-trainer van Sv Twedo past volgens Ebeltjes goed bij de club. ‘Hij komt hier uit de buurt en kent de mensen en de mentaliteit. Hij heeft afgelopen jaren bij verschillende verenigingen gewerkt en de nodige ervaring op gedaan.’

Concurrentie
De selectie is groter geworden. ‘Er is een aantal jongens met kwaliteit van buitenaf bijgekomen en met een nieuw tweede elftal is de concurrentie alleen maar toegenomen. Iedereen zal dus moeten knokken voor zijn plekje. Dit is de afgelopen jaren met een krappe selectie wel eens anders geweest. Met onze selectie en een nieuwe trainer gaan we voor een top 5 positie. En misschien dat we ook nog een periode mee kunnen snoepen.’

Ebeltjes verwacht dat WVV, VV Heerenveen en Sneek Zwart-wit om de bovenste plekken zullen spelen. ‘Heerenveen en Sneek verwacht ik veel van: Twee ploegen die gedegradeerd zijn, zullen wel genoeg ervaring hebben opgedaan in de hoofdklasse. WVV had de afgelopen jaren al een goede selectie en behaalde elk jaar een periode. Een tegenstander die we net als vorig jaar op de eerste speelronde tegen komen.’

Vv SVBO
Ebeltjes typeert zijn vereniging als een warme, gezellige vereniging met veel vrijwilligers en sponsoren. Een echte club waar iedereen altijd voor je klaar staat in goede en minder goede tijden.’

 

 

 

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

1 Comment

  1. Erik de Roode schreef:

    Jongens , houd nieuwkomer vv GOMOSook in de gaten . Met een hele goede selectie van 42 spelers!!!👍👍

Geef een antwoord