Dedemsvaart pakt in slotminuut vijfde plaats tegen WKE ‘16

ASVB wint tweede Westerwolds voetbalkampioenschap
27 augustus 2018
Nieuwe website scheidsrechters HZO Drenthe
27 augustus 2018

Dedemsvaart pakt in slotminuut vijfde plaats tegen WKE ‘16

Dedemsvaart is als vijfde geëindigd tijdens het toernooi om de Offerein bokaal door een 4-3 overwinning op WKE ’16. Beide ploegen maakten er een spannende en doelpuntrijke wedstrijd van, waarbij Dedemsvaart de gelukkigste was door in de laatste minuut de beslissende goal te maken. Na een 1-0 ruststand voor WKE ’16 kwam Dedemsvaart na rust via 2-1 en 3-2 steeds op voorsprong en uiteindelijk was de late treffer van Mick Kuilder de beslissende treffer.

Zondag tweedeklasser Dedemsvaart begon het best aan het duel en had na een kwartier al op voorsprong kunnen staan. WKE-doelman Wim Kok redde op een inzet van Mick Kuilder en even later kopte Reamon Knol over. Later was Reamon Knol opnieuw kansrijk, maar zijn lobje ging over het doel van Kok. WKE ’16 was veel effectiever, want de eerste kans betekende direct de 1-0 voorsprong. De snelle rechtsbuiten Hendrik Gustin schoot in en via het lichaam van spits Henk Bakker was Dedemsvaart-doelman Daan Zwinselman een geslagen man. Na de openingstreffer stond WKE ’16 verdedigend goed en liet zo nu en dan knappe combinaties zien. Dedemsvaart moest even herstellen van de achterstand en werd pas na ruim een half uur weer gevaarlijk via Patrick Pater, die zijn schot gepareerd zag door Wim Kok. In het laatste kwartier zakte WKE ’16 wat weg en werd slordiger in de passing, maar Dedemsvaart deed er niets mee.

Dedemsvaart kwam na rust beter uit de startblokken dan de zondag derdeklasser, want al na drie minuten stond de gelijkmaker op het scorebord en die kwam tot stand na een fraaie aanval. Peter Tigelaar verscheen vrij voor Kok en legde breed op Mick Kuilder, die dit buitenkansje niet liet gaan. Nog geen vier minuten later nam Dedemsvaart de leiding via Reamon Knol, die Kok met een schuiver in de linker hoek kansloos liet. WKE ’16 leek even een moeilijke periode tegemoet te gaan, maar de ploeg herstelde zich snel en twee minuten later stonden beide ploegen al weer op gelijke hoogte. Na een pass door het midden verschalkte de fysiek sterke spits Henk Bakker doelman Rob Bennink: 2-2. WKE ’16 kon daar echter niet lang van genieten, want een paar minuten later stond het al weer 3-2. Na een fout in de verdediging van WKE ’16 kon Dennis Gras profiteren en bracht zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong. De strijd ging na die treffer op en neer met kansen voor beide teams. Een kwartier voor tijd maakte WKE ’16 opnieuw een achterstand goed en deed dat via een juweel van een treffer. Van zo’n twintig meter schoot Henk Bakker de bal schitterend achter de kansloze doelman Rob Bennink in de touwen. De wedstrijd leek op strafschoppen uit te draaien, maar in de slotminuut zorgde Dedemsvaart alsnog voor de beslissing en Mick Kuilder was het goudhaantje voor de zondag tweedeklasser.

Dedemsvaart-WKE ’16 4-3 (0-1)

  1. Henk Bakker 0-1, 48. Mick Kuilder 1-1, 52. Reamon Knol 2-1, 54. Henk Bakker 2-2, 59. Dennis Gras 3-2, 74. Henk Bakker 3-3, 90. Mick Kuilder 4-3. Scheidsrechter: Hooge.

 

Foto Albert Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord