Joey Otten: ‘Op naar een mooi seizoen met vv Zandpol’

Zeven clubs ondertekenen voetbalconvenant gemeente Emmen
27 augustus 2018
Arjan Visscher: ‘Eindelijk op eigen benen als trainer bij MVV ’69’
30 augustus 2018

Joey Otten: ‘Op naar een mooi seizoen met vv Zandpol’

FC12 kijkt samen met eerste selectiespelers vooruit richting het nieuwe seizoen. Welke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden bij de verenigingen? Hoe staat de club ervoor? Vandaag spreken we Joey Otten, keeper van vv Zandpol.

Otten (17) gaat zijn tweede jaar in bij de vereniging uit Zandpol. Daarvoor speelde hij voor sc. Erica. De inwoner van Erica volgt momenteel de opleiding werktuigbouwkunde en is in het weekend en in vakanties werkzaam bij Weber Stekcultures.

Scorend vermogen
Vv Zandpol eindigde vorig seizoen als vijfde in de competitie. Wel startte de ploeg slecht. Otten: ‘Er werd niet goed gevoetbald en samengespeeld. Vanaf de tweede periode ging het veel beter. We vonden elkaar beter en kregen hierdoor veel meer kansen. Uiteindelijk werden deze ook steeds vaker afgemaakt. Hierdoor wonnen we soms met behoorlijke cijfers. Tegen vv Buinerveen wonnen we zelfs met maar liefst 2-10.’

Blessures
‘Doordat we de tweede periode pakten, plaatsten we ons voor de nacompetitie. Helaas kregen we later in het seizoen last van de nodige blessures. Ook ikzelf brak m’n pols en kon hierdoor niet spelen. We verloren uiteindelijk met 6-1 van RKO’, zo vertelt de jonge keeper.

Mooi seizoen
Otten verwacht een mooi seizoen voor vv Zandpol. ‘We krijgen een paar pittige wedstrijden tegen sc Zwartemeerse Boys en sv Weiteveense Boys. Buiten deze twee om denk ik dat we een goede kans maken om te winnen. Doordat we een paar goede voetballers erbij hebben gekregen is onze selectie versterkt en verwacht ik dat we best hoog kunnen eindigen. Uiteindelijk hoop ik op een periodetitel en vervolgens te promoveren naar de vierde klasse.’

Vv Zandpol staat bij Otten voor een kleine, maar erg gezellige club. Hij hoopt dan ook dat meer mensen uit de regio in de toekomst voor de vereniging uit willen komen.

Foto: Joey Otten als keeper in actie voor vv Zandpol.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord