Arjan Visscher: ‘Eindelijk op eigen benen als trainer bij MVV ’69’

Joey Otten: ‘Op naar een mooi seizoen met vv Zandpol’
28 augustus 2018
Sander Schiphorst Haalweide: ‘Sv DSC ’65 moet zich snel veiligspelen’
30 augustus 2018

Arjan Visscher: ‘Eindelijk op eigen benen als trainer bij MVV ’69’

Van jongs af aan wilde hij al trainer worden. Onlangs rondde hij zijn cursus UEFA C af en dit was het startpunt voor zijn trainerscarrière. Dit seizoen staat hij aan het roer bij MVV ’69 uit Hellendoorn. Vandaag spreken we Arjan Visscher uit De Krim.

Visscher (34) is een sportfanaat in hart en nieren. Dagelijks is hij met voetbal bezig. Staat hij niet op het veld, dan lees hij de voetbalvakbladen of is hij bezig met de voorbereiding op zijn trainingen. Daarnaast zijn hardlopen en wielrennen ook hobby’s van de inwoner van De Krim die in het dagelijks leven werkzaam is voor Wavin Nederland.

Als speler was Visscher actief voor DKB 1 en 2 uit zijn woonplaats. In de laatste jaren heeft hij de cursus UEFA C en JVTC gevolgd en hiervoor ervaring als trainer opgedaan bij het eerste elftal. Daarnaast heeft hij de A-junioren en tweede elftal van DKB getraind.

Genieten

Het training geven zat er volgens Visscher al van jongs af aan in. ‘Het werken met een groep fanatieke enthousiaste jongens vind ik fantastisch! Daarnaast wil ik mijn team graag zo laten spelen zoals ik het voor ogen heb. Hier stem ik mijn trainingen ook op af. Wanneer ik dit dan terugzie in de wedstrijden kan ik hier enorm van genieten.’

Wij-gevoel
Het wij-gevoel is belangrijk volgens Visscher. ‘Gezamenlijk een doel nastreven en hier als team naartoe streven tijdens de trainingen is essentieel. Ik merk dat ik enorm gedreven en fanatiek ben en ik dit ook terugzie in mijn spelers. Op deze manier is de basis voor mooie prestaties gelegd. Daarnaast ben ik ook een trainer die spelers beter wil maken en bewust wil maken van hun eigen kunnen. Als doel stel ik mezelf altijd om de groep zo te motiveren dat ze voor elkaar door het vuur gaan en het maximale uit de groep wordt gehaald.’

Bewustwording
De trainingen die ik aanbied kunnen behoorlijk intensief zijn’, zo vertelt de jonge trainer. ‘Ze worden nu ook afgestemd op de manier zoals ik het in de wedstrijden terug wil zien. Ik vertel van tevoren ook altijd waarom ik kies voor een bepaalde training. Dit zorgt voor bewustwording waardoor een training alleen maar leuker wordt. Momenteel proberen we spelers uit op verschillende posities. Het is leuk om te zien dat spelers dit goed oppakken en een mooie ontwikkeling doormaken.’

MVV ’69 zit volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ‘Ik heb zes oefenwedstrijden geregeld en daarnaast spelen we nog drie bekerwedstrijden. Zo gaan we met een druk programma richting de competitie.’

Nieuw bij de club
Visscher staat voor zijn debuut als trainer. ‘Ik hoorde van mensen om me heen dat MVV ’69 een nieuwe trainer zocht. Na drie heel prettige gesprekken was de kogel door de kerk. Ik kijk dan ook enorm uit naar deze uitdaging. De afgelopen jaren heeft de club vaak onderin meegedraaid en kreeg het veel doelpunten (88) tegen. Dit hoort niet bij deze vereniging. Het is mijn doel om het eerste elftal zo te trainen dat ze weer worden gezien als moeilijke tegenstander om zo weer volop mee te doen in de competitie. Ik ben blij met deze kans bij deze mooie vereniging. De mensen zijn vriendelijk en heel behulpzaam.’

De inwoner van De Krim is niet de enige nieuweling in Hellendoorn. ‘Ik heb Rene Altena meegenomen als keeperstrainer. Een trainer die de club tot dit seizoen nog niet eerder heeft gehad. Een mooie ontwikkeling waardoor het niveau van de keepers ook omhooggaat.

Ambitie
Visscher is ambitieus: ‘Ik wil de statistieke van het afgelopen seizoen verbeteren. Een mooie uitdaging. Daarnaast wil ik ook starten met de cursus UEFA B om hopelijk, in de toekomst, een club te mogen trainen uit de tweede klasse. Wellicht dat ik dan de stap richting UEFA A nog kan maken.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord