Sander Schiphorst Haalweide: ‘Sv DSC ’65 moet zich snel veiligspelen’

Arjan Visscher: ‘Eindelijk op eigen benen als trainer bij MVV ’69’
30 augustus 2018
Vv de Treffer ’16 ontvangt FC de Rebellen
30 augustus 2018

Sander Schiphorst Haalweide: ‘Sv DSC ’65 moet zich snel veiligspelen’

Een nieuw voetbalseizoen staat voor de deur. De eerste oefenwedstrijden zijn inmiddels al gespeeld en het bekerprogramma is bekend. Tijd om vooruit te kijken richting het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we Sander Schiphorst Haalweide van Sv DSC ’65 uit Dalerveen.

Schiphorst Haalweide (29) gaat zijn twaalfde seizoen in als selectiespeler bij de club uit zijn woonplaats. De middenvelder is ZZP’er als elektricien in combinatie met een baan op het vakantiepark.

Vorig seizoen
DSC  ’65 eindigde vorig seizoen op een keurige zevende plek. Schiphorst Haalweide: ‘Na de winterstop hebben we zeven wedstrijden gelijkgespeeld waardoor het uiteindelijk nog onnodig spannend werd of we de nacompetitie nog konden ontlopen. Daarnaast speelden we veel op de doordeweekse dagen, iets wat totaal niet mijn voorkeur heeft. Hierdoor hebben we gemerkt dat dit behoorlijk invloed heeft gehad op de fitheid van onze, toch wel, krappe selectie.’

Snel veilig spelen
Richard Nieborg blijft nog een jaar als trainer bij de vereniging uit Dalerveen. ‘Twee spelers zijn vertrokken: Jasper Hoving die vorig seizoen met zijn 15 doelpunten erg belangrijk was en keeper Tristan van der Veen die teruggaat naar vv NKVV. Daarentegen keren Jasper Bunskoek (na vier seizoen DES Nijverdal) en Dennis Schiphorst Haalweide (Raptim) terug op het oude nest. Vanuit de Jeugd komen Tom en Nick Meijering en Stijn Keen bij de selectie. Zij hebben vorig jaar geregeld mee gespeeld. Ik hoop dat we ons komend seizoen iets eerder veilig kunnen spelen dan de afgelopen drie seizoenen. Vv Titan is dit seizoen, net als vorig seizoen een kanshebber voor de titel. Daarnaast verwacht ik dat nieuwkomers OVC ’21 en Sv HODO, samen met vv Schoonebeek, sv Sweel en vv Wijster bovenin mee gaan draaien. De andere ploegen zijn wel aardig aan elkaar gewaagd’, aldus de middenvelder.

Veel vrijwillgers
Sv DSC ‘65 is een kleine dorpsclub met zo’n 170 leden. ‘Mede door de vele vrijwilligers ligt ons sportpark er altijd keurig bij en zijn de zaken goed geregeld’, zo besluit Schiphorst Haalweide.

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord