Fraaie doelpunten helpen ZZVV langs Wolvega

Langs de lijn met Bertjan Smit (vv WKE ’16 – vv KSC)
3 september 2018
Sc Angelslo en Veendam 1894 in evenwicht
3 september 2018

Fraaie doelpunten helpen ZZVV langs Wolvega

ZZVV heeft de eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op sportpark Woltingeslag werd FC Wolvega met 4-3 verslagen. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd schonk Michael ter Wal ZZVV de zege.

In de eerste wedstrijd van het seizoen kwam ZZVV het sterkst uit de startblokken. Janou van Veen en Ter Wal waren dreigend in de eerste tien minuten maar wisten doelman Dani Grevelink niet te passeren. Na achttien minuten werd de ban wel gebroken. De af en toe ongrijpbare Van Veen draaide zijn directe tegenstander dol en schoot daarna strak binnen in de verre hoek.

De voorsprong bleef niet lang op het scorebord staan. Amper een minuut na de openingstreffer was de stand weer in evenwicht. Jakko Veenstra schoot van binnen de zestien meter vanaf de rechterkant hard binnen. Wolvega nam na de gelijkmaker het spel wat meer in handen en had in de persoon van Sean de Ruiter een minuutje later al op voorsprong kunnen komen, Jelle Verburg redde echter bekwaam. Beide ploegen misten nog wat kansen voordat Wolvega de laatste kans van de eerste helft wel benutte. Een corner vanaf de linkerkant kwam via de tweede paal het veld weer in waarna Joris Kramer raak knalde in de rebound.

Al snel in de tweede helft bracht Ter Wal ZZVV op gelijke hoogte. Na een lastige terugspeelbal wist Grevelink niet wat hij met de bal aan moest. Omdat hij zijn handen uiteindelijk gebruikte, kreeg ZZVV een indirecte vrije trap op de punt van de vijfmeter. Na een tikje breed ramde Ter Wal de bal in de verre kruising waardoor de stand weer in evenwicht was. Omdat Sjouke Oosterling een mooie aanval van de gasten niet afrondde, kon ZZVV na een uur spelen weer de voorsprong pakken. Van Veen zette druk in de zestien meter, pikte de bal op en rondde goed af.

Bij de treffer van Van Veen waren er protesten van de kant van Wolvega, zij zagen een overtreding van de aanvaller. De ploeg leek zich daardoor nog wat extra op de laden en kreeg een paar goede kansen en scoorde uiteindelijk uit een makkelijk gegeven strafschop. Anne Faro benutte het buitenkansje.

In het laatste kwartier was Ter Wal de beslissende factor op het veld. Een kwartier voor tijd haalde hij een inzet van Boy Vledder van de lijn en een kwartier later schoot hij ZZVV naar de overwinning. Na een passeerbeweging à la Zinedine Zidane kon de buitenspeler richting de zestien waarna hij de bal via de binnenkant van de pal tegen de touwen schoot. Verder kan een kleine kopkans kwam Wolvega niet meer waardoor de punten in Zuidwolde bleven.

Opstelling ZZVV: Verburg; Mulder, Schinkel (16. Bosscher), Vos, Van den Boomen (57. Huiskes); Vredenborg (74. Kikkert), Reinink, Hartman; Ter Wal, Van Veen, Otten.

Tekst: Aljan Wassens

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord