Hoogeveen zaterdag pas in tweede helft langs Tiendeveen

Martin Berens: ‘Ik verwacht dat vv Schoonebeek gewoon bovenin mee gaat doen’
3 september 2018
Westerwolde wint eenvoudig van JVV
3 september 2018

Hoogeveen zaterdag pas in tweede helft langs Tiendeveen

Tijdens eerste bekerduel

HOOGEVEEN – Het duel tussen Hoogeveen zaterdag en Tiendeveen was er één tussen twee clubs die de nodige ambities hebben. Tiendeveen wil bovenin de vierde klasse meedraaien en Hoogeveen verwacht hetzelfde een klasse hoger te doen. Op voorhand was de thuisploeg natuurlijk de grote favoriet en het maakte dat uiteindelijk ook waar door met 3-0 te winnen.

Eenvoudig ging het echter niet. Tiendeveen trok zich massaal terug en hield de linies goed gesloten. Hoogeveen had het daar moeilijk mee. ‘We hadden dat van tevoren afgesproken’, verklaarde Tiendeveen-trainer Michel van Essen na afloop. ‘Ik had Hoogeveen tijdens de Offerein Bokaal twee keer zien spelen en het viel mij op dat ze achterin niet de snelste jongens hebben. Met twee snelle spitsen en een gesloten defensie wilde ik ze verrassen. De eerste helft was ik zeker verdedigend zeer te spreken over de uitvoering’.
Hoogeveen-spits Marcel Linthorst zag dat het tempo bij zijn ploeg veel te laag was. ‘We voetbalden tot de zestien best aardig, maar dwongen daarna te weinig af. In de tweede helft geef je iets meer tempo en druk en dan zie je ook dat de goals wel vallen.’

Lees hier het volledige verslag: https://www.vvhoogeveen.nl/nieuws/moeizame-bekerzege/

Foto: Albert Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord