Langs de lijn met Bertjan Smit (vv WKE ’16 – vv KSC)

Tómas Been: ‘Hard werken en hoog eindigen met vv CEC’
3 september 2018
Fraaie doelpunten helpen ZZVV langs Wolvega
3 september 2018

Langs de lijn met Bertjan Smit (vv WKE ’16 – vv KSC)

Theoretisch en Google-maps technisch hadden beide ploegen deze wedstrijd ook kunnen spelen op het veld van vv DTD in Cornjum. Zowel WKE als KSC hadden afgelopen weekend een trainingskamp belegd. WKE in Schoorl en KSC op Terschelling. Hierdoor werd het tijdstip van de wedstrijd verplaatst naar 18 uur. Dat zulke zware trainingskampen(vooral de zaterdagavond schijnt zwaar te zijn) invloed hebben op het spel was vooral bij KSC te merken. De nieuwbakken vierdeklasser verloor dan ook kansloos met 6-1 van de nieuwbakken derdeklasser.

Op het wedstrijdformulier zag ik bij WKE de echte namen als Oosting, Wolters en Hindriks voorbijkomen. Hofleverancier was Scholten met drie stuks. Ook de coaching was in handen van Scholten. Willem om precies te zijn. Die was deze zondag de “baas”, omdat de nieuwe trainer Jouke Jan Meertens nog een schorsing uitzat. Dat deerde hem overigens niet om van achter de omheining verbaal aanwezig te zijn. Daarbij gebruik makend van een kliko als bureau. Zijn ploeg had het trainingsweekend blijkbaar goed doorstaan en begon fris van de lever aan de wedstrijd. Linksback Rik Weggen van KSC kreeg het direct voor de kiezen, want regelmatig werd het spel over diens kant gespeeld waarbij Hendrik Gustin hem keer op keer te snel af was. Alleen de voorzet is voor verbetering vatbaar. Spits Ferdy Poelman stond keer op keer klaar maar werd vaak niet bereikt. Poelman stond aan de basis van de 1-0. Hij liet zich inspelen en zet daarna Harold Wolters vrij. Die rond prima af. Zo staat de ploeg van trainer Johan Hollen al vroeg op achterstand. Zijn ploeg lijkt wel bang om te voetballen. Al was dat niet aan spits John Borsboom te merken. Die wilde wel, was aanspeelbaar en sleurde dat het een lieve lust was. Alleen achter hem werd het middenveld gedomineerd door de thuisploeg. Op dat middenveld liep ook de Ziyech van de Sluisvierweg: aanvoerder Henk Bakker. De man is voorzien van een geniale linker en ook zijn soms verongelijkte houding, omdat zijn medespelers hem niet begrijpen, deed mij aan die van Ajax denken. Apropo links zeg ik. Bakker legde er met zijn rechter ook twee in het mandje. Of was die eerste goal van hem in de 19e minuut nou gewoon een achterbal? Volgens scheidsrechter Knol een goal, want er zal een gat in het net hebben gezeten waardoor de bal heen was gegaan. Keeper Justin Venema van KSC zocht zich een ongeluk maar kon niks vinden. Terreinknecht Gert Poelman evenzeer zodat de beslissing van Knol bedenkelijk was. Vlak daarvoor had WKE de 2-0 al gemaakt via door Wolters. 3-0 binnen 20 minuten, welke club deed dat gistermiddag toch ook Johan Hollen? Over de scheidsrechter wou ik dit nog zeggen: maak een wat langere diagonaal. Met zo een makkelijke looptechniek en conditie had dat makkelijk gekund. De vrije trap die hij WKE geeft na 25 minuten is terecht en wordt door Bakker prachtig gekruld in de bovenhoek. De telefoon-gebaartjes ontbreken nog, want anders was het de kopie van. KSC kwam dus niet voor in het stuk. Ze probeerden te voetballen, steevast door het midden, maar het balbezit was van korte duur. Na een half uur kan Borsboom op gaan voor een kans, maar blijkbaar heeft hij een overtreding begaan. Symptomatisch voor het spel van KSC was een situatie waarbij KSC vanuit de omschakeling ruimte had en die bespeelde, maar waarbij de mogelijkheid voor WKE was, omdat die van één foutieve pass wel konden profiteren. Toch deed de ploeg uit Schoonoord een duit in het zakje. En het moet gezegd worden, het was de mooiste goal van de middag. Een aanval met tikkie-takkie voetbal bezorgt de bal uiteindelijk bij Jordin Blaak. Die schiet de bal langs keeper Wim Kok in de verre hoek. De eer is gered en de 4-1 staat op het scorebord. Ook met de rust.

De rust duurt iets langer dan gepland, want de sproeier staat nog aan. WKE bracht Jozef Brink voor Bernando Veenvliet. Hollen houd het bij dezelfde 11. Nummer 11 van KSC, Jurgen Huizing, kan vlak na rust een kans krijgen mits de pass van Blaak goed was geweest. Dat was het wat er in het bekende kwartiertje na rust aanvallend gebeurde van KSC. Er werd in dat kwartiertje bijna meer gewisseld dan gevoetbald. Bij KSC slaat de vermoeidheid toe. Zo kan Harm Hindriks vanaf zijn eigen zestien-meter met bal zonder enige tegenstand doorlopen tot aan de zestien-meter van de tegenstander. Bakker zet zijn productie voort en zorgt na 68 minuten voor de 5-1. Al was die bal houdbaar. Al 5 goals voor WKE waarvan nog geen één van Poelman. Opmerkelijk, zeker als je kijkt dat hij de assist geeft op Gustin voor een kans. Moet toch andersom zijn dacht ik. Maar goed. Er werd nog wat gewisseld, wat gevlagd en gefloten. Ene keer liet scheids Knol zijn asssistent van WKE, Gerrit Wolters staan. Die ene keer zat hij er ook nog naast ook, want Borsboom stond duidelijk buitenspel en Knol stond veel te ver weg. Maar goed. Het werd nog 6-1 door wederom Bakker en wederom met rechts. Zo werd hij ook nog de El Kayati van de Sluisvierweg. Zijn mooiste bal had hij voor het laatst bewaard. Een pass van zo’n 25 meter door een melee van spelers die perfect was, maar alleen niet door zijn medespeler werd begrepen en op waarde geschat. Maar goed. Zo eindigt de wedstrijd in 6-1. Pakt Scholten als trainer/coach/verzorger de terechte overwinning en kan Hollen kijken op de kalender om een datum te vinden voor een eventueel trainingskamp wat beter in de voorbereiding past. Op naar de volgende  bekerwedstrijd.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord