Martin Berens: ‘Ik verwacht dat vv Schoonebeek gewoon bovenin mee gaat doen’

SVV’04 succesvol in vrijwilligerswerving
1 september 2018
Hoogeveen zaterdag pas in tweede helft langs Tiendeveen
3 september 2018

Martin Berens: ‘Ik verwacht dat vv Schoonebeek gewoon bovenin mee gaat doen’

De voorbereiding is in volle gang, spelers keren terug van vakantie en de eerste wedstrijden zijn gespeeld. Tijd om in beeld te brengen hoe de teams uit de regio ervoor staan. Vandaag spelen we Martin Berens, keeper van vv Schoonebeek uit Nieuw-Schoonebeek.

Berens (24) gaat zijn achtste seizoen in bij de vereniging uit het grensdorp. Vlak voor de zomer heeft hij zijn Bachelor Werktuigbouwkunde behaald en momenteel is hij werkzaam in een technische functie binnen de ontwikkeling van o.a. (bier)kratten.

Goede start
Het afgelopen seizoen startte goed voor vv Schoonebeek. Berens: ‘We hadden een goede voorbereiding gehad. Dit was ook terug te zien in het voetbal dat we in de eerste seizoenshelft op de mat hebben gelegd. Door de deelname van WKE ‘16 in de 4de klasse D was kampioenschap misschien een iets te enthousiaste doelstelling, maar promotie zou er op dat moment toch zeker wel inzitten.’

Na de winterstop sloeg dit echter om. ‘Na een goede, maar helaas gelijkgespeelde wedstrijd tegen WKE ’16 werden nog meer dure punten verspilt. Het voetballen ging moeizamer en er was nog weinig over van het niveau dat we voor de winterstop gehaald hadden. Het was wachten op het moment dat we het voetbal weer oppakten, maar helaas gebeurde dit niet. Uiteindelijk werd zelfs nacompetitie uit het oog verloren, waardoor we aankomend seizoen weer in de 4de klasse spelen.’

Bovenin meedoen
Hoe het seizoen 2018 – 2019 zal verlopen is volgens Berens moeilijk in te schatten. ‘Teams als Sv Pesse, Sv HODO en OVC ’21 zijn voor ons nieuwe tegenstanders. Ook zullen de posities van Jan Willem Wubkes en Ruben hoek door andere spelers ingevuld moeten worden. Vv Schoonebeek is een kleine vereniging. Hierdoor doet het wegvallen van 1 speler al pijn binnen de selectie. Dit maakt het lastig om een constant niveau te behalen. Desondanks verwacht ik dat we aankomen seizoen toch bovenin mee kunnen doen.’

Volgens Berens is vv Schoonebeek een vereniging die leeft binnen het dorp. ‘Je kunt het zien aan aantal leden in verhouding met de inwoners. Maar ook in het werk dat alle vrijwilligers voor de vereniging leveren en de supporters die zowel bij uit als thuiswedstrijden aanmoedigen’, aldus de keeper.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord