Tómas Been: ‘Hard werken en hoog eindigen met vv CEC’

Hoogeveen in boeiend duel langs AWC Wijchen
3 september 2018
Langs de lijn met Bertjan Smit (vv WKE ’16 – vv KSC)
3 september 2018

Tómas Been: ‘Hard werken en hoog eindigen met vv CEC’

We zijn weer begonnen! De oefencampagne is voor alle verenigingen uit de regio weer begonnen en de eerste bekerduels zijn gespeeld. Tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Vandaag spreken we Tómas Been, middenvelder van vv CEC uit Emmer-Compascuum.

Been (22) gaat zijn derde seizoen in bij CEC. Naast veldvoetbal speelt hij ook in de zaal voor ZVV DOSKO en in de zomerperiode in de eredivisie met Beachsoccer Emmer-Compascuum. De voetbalfanaat gaat zijn laatste jaar in voor de opleiding Sportkunde aan de Hanze Hogeschool in Groningen. In een verleden speelde hij voor vv Zwartemeer en KZC ’08 uit Klazienaveen.

Boven verwachting
Vorig seizoen gooide CEC hoge ogen door vooral bovenin mee te draaien in de competitie. Been: ‘Na een paar jaar voor degradatie te hebben gespeeld waren de rollen afgelopen seizoen omgedraaid. Uiteindelijk door goed voetbal in combinatie met het harde werken zijn we op de 3e plaats geëindigd met oog op de nacompetitie. Met goede en mindere wedstrijden is in het algemeen het seizoen boven verwachtingen gelopen. Helaas zijn we niet gepromoveerd, maar we waren wel erg dichtbij, wat weer goed voor de sfeer in het team is voor aankomende seizoen. Tijdens de wedstrijden en trainingen wil ik mezelf altijd voor de volle honderd procent geven en doorlopen tot mijn benen niet meer kunnen.’

Bovenin meedraaien
‘Ondanks dat de selectie wat is gekrompen doordat er jonge spelers richting de zaterdag zijn vertrokken en sommige spelers door het werk verhinderd zijn, hebben we zeker de kwaliteiten om bovenin mee te draaien. Natuurlijk blijf je altijd afhankelijk van blessures met een kleine selectie zoals nu’, zo vertelt de middenvelder. ‘We gaan gewoon weer voor het hoogst mogelijk wat haalbaar is door gezamenlijk hard te werken. Door de gezellige groep qua spelers en technische staf moet dit in mijn ogen zeker lukken!’

Hechte vereniging
Volgens Been is vv CEC een vereniging die graag wil dat inwoners uit eigen dorp gaan spelen voor de vereniging. ‘Aangezien ik een paar jaar een andere vereniging heb opgezocht om mezelf te ontwikkelen bleef CEC interesse houden om mij terug te halen en dit is uiteindelijk ook gelukt. Verder is CEC een gezellige vereniging waarbij de supporters altijd aanwezig zijn op zondag. Zowel uit of thuis maakt qua opkomst nauwelijks verschil en natuurlijk wordt er gezamenlijk afgesloten in de kantine. De selectie is een hechte groep die zowel op voetbaldagen als daarnaast met elkaar omgaan. Dat maakt onze selectie en dus ook de vereniging sterker vind ik’, zo besluit de inwoner van Emmer-Compascuum.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord