Mark Linneman: ‘De lijn van vorig seizoen doorzetten met EHS ’85’

Jessie Rotmensen: ‘SVV’04 gaat voor de top drie!’
4 september 2018
Thomas Immink: ‘Promoveren met Sv. Weiteveense Boys’
4 september 2018

Mark Linneman: ‘De lijn van vorig seizoen doorzetten met EHS ’85’

EHS’85 is alweer volop in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Ook kijkt FC12 met een van de selectiespelers vooruit naar de komende jaargang. Vandaag is het de beurt aan aanvoerder Mark Linneman.

Linneman (25) speelt al negen jaar in het eerste van de vereniging uit Emmerhout/Emmerschans. De inwoner van Nieuw Dordrecht volgt momenteel de opleiding tot leerkracht basisonderwijs. Daarnaast werkt hij in zijn vrije tijd bij GOM Schoonmaak.

Trainer/speler
Een bewogen seizoen zo noemt Linneman het afgelopen jaar. ‘Voor de kerstdagen is besloten om de trainer geen contractverlening aan te bieden. Hij heeft toen de beslissing genomen om per direct te stoppen als hoofdtrainer van EHS ‘85. Het bestuur heeft besloten om voor een risicovolle optie te kiezen. Frenk Veldwijk samen met mijzelf, moesten het resterende half jaar vol maken bij E.H.S 85. Ik heb dit ingevuld als speler/ trainer.’

‘Na de winterstop hebben we gekozen om het niet moeilijker te maken dan het al is. De sfeer was goed en dat resulteerde ook in overwinningen op de zondagmiddag. We hebben in totaal 29 punten behaald in 17 wedstrijden. Een behoorlijk positief verschil t.o.v. voor de winterstop (12 punten uit 9 wedstrijden). Het is natuurlijk gek om aan je eigen groep de training te verzorgen. Weliswaar heeft dit geen problemen opgeleverd en daarvoor nog een groot compliment naar de gehele selectie (1e en 2e). ‘

Redelijk intact
De selectie van EHS ’85 is redelijk intact gebleven. ‘De groep heeft wat nieuwe spelers vanuit de jeugd mogen verwelkomen evenals Bart Harms. Daarnaast heeft Ronald Muter besloten een elftal lager te gaan voetballen in het tweede. Zijn ervaring gaat natuurlijk gemist worden dit seizoen. Boy Mestemaker gaat voor 20 weken naar het buitenland in verband met studie en moet ook opgevangen worden. Zijn snelheid over de vleugels gaat enorm gemist worden.’

Jonge selectie
EHS heeft een vrij jonge selectie met een paar jongens die al een aantal jaar meeloopt in het eerste elftal. ‘Ik denk dat wij een goede balans hebben tussen jong en ervaren waardoor bij vlagen goed voetbal vertoond kan worden. Het is ook een groep die elkaar steeds beter begint te begrijpen’, aldus de middenvelder.

Nieuwe trainer
Tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari 2018 werd bekend gemaakt dat Henk van Klinken in het seizoen 2018/2019 trainer van E.H.S. 85 zou worden. Binnen de club een bekende naam. ‘Hij heeft in het verleden voor E.H.S. 85 gevoetbald en met zijn ervaring bij verschillende clubs in de regio lijkt het tot nog toe een geschikte trainer voor deze groep. De voorbereidingen zijn inmiddels in gang gezet en hierin laat hij zien dat hij een trainer is van het oude stramien. Geen gezeur, werken met elkaar.’

Tegenstanders
Vergeleken met vorig seizoen krijgt EHS ’85 een aantal nieuwe tegenstanders. WKE ‘16, Valther Boys, vv Protos en Sv Weiteveense Boys hebben de competitie verlaten en daarvoor zijn teruggekomen Sv HODO, vv KSC, OVC’ 21, VIOS en Wijster.

‘KSC, VIOS en Wijster zijn bekende namen voor mij. KSC is vorig jaar kampioen geworden in de vijfde klasse met een doelsaldo van +85. Op de tweede plek VIOS met een doelsaldo van +46. Scoren dus vrij gemakkelijk. Wijster afgelopen seizoen gedegradeerd naar de vierde klasse en zal er alles aan doen om weer te promoveren. De andere clubs zijn bij Linneman wel bekend, maar ertegen gespeeld heeft hij nog nooit. ‘Dat zijn dus teams waar ik vrijwel niks over kan zeggen. We zien wel wat het wordt.’

Top vier
‘Als we de lijn van vorig jaar kunnen doorzetten naar dit seizoen, denk ik dat top 4 haalbaar moet zijn. Ondanks dat er een paar nieuwe teams bijgekomen zijn, denk ik dat we vooral uit moeten gaan van eigen kracht. Niet kijken naar andere teams, jezelf geen extra druk bezorgen, lekker gaan voetballen met elkaar’, zo vertelt de aanvoerder.

EHS ’85
Linneman is als jonge knaap begonnen bij zijn vereniging en heeft eigenlijk nooit de overstap naar een andere club willen maken. ‘Wanneer ik het sportpark binnen kom voel ik me thuis. Een warm gevoel wanneer je bij binnenkomst direct wordt begroet door verschillende mensen binnen de vereniging doet je erg goed. Niet alleen als voetballer, maar ook als persoon. Gezien het feit dat vrijwel iedereen elkaar kent, weet je ook wat je aan elkaar hebt. Ook zijn genoeg vrijwilligers bezig om het sportpark draaiende te houden, denk bijvoorbeeld aan de maandagploeg, het kantinepersoneel en het bestuur. Er wordt niet altijd stil gegaan bij het feit wat sommige mensen allemaal voor de vereniging doen, ook een groot compliment naar deze mensen.’

Foto: Mark Linneman (rechts)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord