Thomas Immink: ‘Promoveren met Sv. Weiteveense Boys’

Mark Linneman: ‘De lijn van vorig seizoen doorzetten met EHS ’85’
4 september 2018
Tweede editie Hilgen Bolk Kennerscompetitie van start
6 september 2018

Thomas Immink: ‘Promoveren met Sv. Weiteveense Boys’

De eerste bekerronde is gespeeld en de geplande oefenwedstrijden worden afgewerkt. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen! FC12 kijkt met een aantal selectiespelers vooruit richting de competitie. Vandaag spreken we Thomas Immink, verdediger van Sv. Weiteveense Boys.

Immink (24) speelt al sinds het seizoen 2011/2012 in het eerste van ‘De Boys’ uit Weiteveen. Daarnaast zit hij in zijn laatste halfjaar van de opleiding Technische bedrijfskunde in Groningen. De Weitevener woont door de week in Groningen en houdt hier zijn conditie op pijl bij vv Engelbert.

Teleurstellend seizoen
‘Teleurstellend’, zo omschrijft Immink het afgelopen seizoen. ‘Ondanks een aantal goede wedstrijden, haalden we slechts 14 punten waardoor we op de laatste plaats zijn geëindigd en dus rechtstreeks zijn gedegradeerd. Dit was zeker niet nodig geweest, maar als je aan het eind van de rit laatste staat is het gewoon terecht. Nadat we in de eerste seizoenshelft slechts 6 punten hadden behaald, begonnen we de tweede seizoenshelft goed met 4 punten uit twee wedstrijden. Helaas konden we dit niet doortrekken en haalden we in de tweede seizoenshelft ook maar 8 punten. Over het hele seizoen gezien kregen we gewoon de goals te gemakkelijk tegen en scoorden we zelf te weinig om dit recht te trekken.’

Promoveren
Volgens Immink streeft Weiteveense Boys ernaar om een stabiele vierdeklasser te worden. ‘We willen daarom ook zo snel mogelijk weer promoveren. Dit zal echter zeker geen gemakkelijke opgave worden, omdat mededegradanten sc. Zwartemeerse Boys en Valther Boys dezelfde doelstelling zullen hebben. Daarnaast verwacht ik dat vv Alteveer en Pekelder Boys (beiden ook gedegradeerd) ook bovenin mee zullen gaan draaien. Deze ploegen ken ik minder goed. Ten opzichte van vorig seizoen zijn we vijf eerste selectiespelers kwijtgeraakt, maar in plaats daarvan sluiten er weer een aantal spelers aan uit de jeugd. Voor Harm Kiers wordt het zijn eerste volledige seizoen, nadat hij vorig jaar tijdens de winterstop onze nieuwe trainer werd.’

Immink typeert zijn vereniging als een erg gezellige vereniging met vele vrijwilligers en trouwe supporters. ‘Elke thuiswedstrijd zorgt voor een volle kantine na de wedstrijd en zelfs tijdens de uitwedstrijden zijn er meestal meer mensen uit Weiteveen dan van de thuisspelende ploeg.’

Foto: Thomas Immink (4) in actie voor sv. Weiteveense Boys.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord