Westerwolde verliest met dubbele cijfers van Musselkanaal

Glimmen bekert verder door 1-2 winst op SC Angelslo
9 september 2018
Fotoverslag: VKW – Blauw Wit 34
9 september 2018

Westerwolde verliest met dubbele cijfers van Musselkanaal

De tweede bekerwedstrijd van Westerwolde in en tegen Musselkanaal resulteerde in een grote en vooral desastreuze nederlaag. Na negentig minuten voetbal onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Schoonderwoerd uit Groningen, had er eigenlijk 10 – 1 voor de thuisclub op het scorebord moeten staan, maar daar was het prachtige bord bij het kunstgrasveld van de groenhemden niet op berekend. Hoewel Westerwolde de een klasse hoger spelende tegenstander aanvankelijk goed kon bijbenen, keerden de mannen van trainer Lars van Ravenhorst met een enorme kater terug naar Vlagtwedde.

In het eerste halve uur van de wedstrijd ging de strijd nagenoeg gelijk op. Westerwolde stond goed en kwam via een vlijmscherpe counter zelfs op een 1 – 0 voorsprong, maar binnen vijf minuten wist Musselkanaal de stand weer in evenwicht te brengen. In het laatste kwartier van de eerste helft was het Musselkanaal wat de klok sloeg. Mede door zwak verdedigend optreden en het niet geheel vrij uitgaan van keeper Alex Otto (die de licht geblesseerde Henk Hebers verving) in een aantal situaties, stond er bij de rust een comfortabele 4 – 1 voorsprong voor de Musselkanaalsters in het boekje van de jonge scheidsrechter. Bij Westerwolde gingen de “koppies” naar beneden en in het verdere verloop van de wedstrijd had Westerwolde geen antwoord meer op de dadendrang van Musselkanaal.

Ook gedurende de gehele tweede helft scoorde de ploeg van nu hoofdtrainer Wessel Woortman er verder lustig op los. Van de zes goals die er nog in het netje werden gelegd, waren een aantal van uitzonderlijke schoonheid. En Westerwolde ? Het stond erbij en keek er in veel gevallen naar. Aanvallend kwam het team er helemaal niet meer aan te pas. En verdedigend bleef het ook in de tweede vijfenveertig minuten onder de maat, waarbij tot twee keer toe aan de noodrem moest worden getrokken. De beide gele kaarten voor Westerwolde waren dan ook meer dan terecht uitgedeeld. Musselkanaal daarentegen speelde een heerlijke wedstrijd en boekte dan ook een meer dan verdiende overwinning.

Volgende week zondag speelt Westerwolde haar derde bekerwedstrijd in eigen huis tegen THOS uit Beerta. Voor de huidige selectie van de Vlagtwedders een mooie gelegenheid zich te revancheren voor deze onthutsende nederlaag in Musselkanaal. Maar dat er nog werk aan de winkel is met het oog op de naderende competitie is na deze voetbalmiddag een feit dat als een paal boven water staat.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord