Langs de lijn met Bertjan Smit (WKE ’16 – vv HOC)

Westerwolde – THOS met presentatie nieuwe hoofdsponsor
13 september 2018
FC Emmen jeugdtrainers komen naar vv Drenthina voor de FC Emmen Talentendagen!
16 september 2018

Langs de lijn met Bertjan Smit (WKE ’16 – vv HOC)

Wederom een wedstrijd voor WKE tegen een vierdeklasser. De vorige keer tegen KSC eindigde in een niks geflatteerde 6-1overwinning. Dat was voor de beker. Op deze donderdagavond werd een zelfde uitslag neergezet tegen HOC. Alleen was het deze keer iets teveel van het goede. HOC deed namelijk echt wel mee, alleen vergaten ze om dat in doelpunten uit te drukken. Zo kan WKE zich alvast gaan voor bereiden op de competitie, komend weekend vrij, en kan HOC nog een derde bekerpartij afwerken.

In de wedstrijd tegen KSC was het al na 9 minuten raak. De thuisclub was ook nu op zoek naar een snelle goal. Ze zetten direct druk op de verdediging van HOC, maar coach Johan Sikkes heeft ze blijkbaar geleerd om te proberen overal onderuit te voetballen. Dat ging ze prima af, waarbij ze zelfs combineren in de eigen zestienmeter. Bij WKE speelt Sander Meertens mee waardoor Bastiaan Bruinsma doorstroomt naar het middenveld als controleur. Aanvoerder Henk Bakker speelt daar ook weer en mag na een klein kwartier een vrije trap nemen. Hij schiet de bal in de muur die op 8 meter afstand stond en uit zijn balverlies daarna was er een mogelijkheid voor Jelle Siekman van HOC. Dat Bakker een geniale linker heeft had ik al beschreven. Een linker die je gelijk kunt stellen aan de penseelstreken van van Gogh. Dit liet hij weer eens zien in de 18e minuut. Een pass over zo’n 25 a 30 meter die perfect achter de verdediging valt en door Harold Wolters op waarde wordt geschat:1-0. Een minuut later geeft hij wederom een prachtige pass. Zoals al gememoreerd deed HOC wel degelijk mee. Voetballend spelen zich onder de druk uit en komen via rechts tot ruimte om vervolgens op links weer te eindigen. Een terugspeelbal van Wolters zorgde voor een mogelijkheid voor Sander Zikken. Maar die liep blijkbaar buitenspel. Diezelfde Zikken kreeg op het half uur de grootste kans. Via goed voetbal liep hij zich goed vrij en werd gevonden. Zijn met binnenkant voet geplaatst schot eindigde in een corner. Dat was een van de standaardsituaties die door de ploeg van Sikkes beter uitgevoerd diende te worden. Zoals ook de opbouw vanuit een doeltrap beter kon. Vlak voor rust werd het nog 2-0 nadat keeper Jostein Kolk niet in één keer de bal vast had.

De tweede helft begon met een hete kroket van keeper Wim Kok van WKE. Hij was de enige die kon zeggen of de bal over de lijn was, de rest stond er te ver vandaan. Bij WKE had trainer/coach Jouke Jan Meertens een aantal wissels doorgevoerd. Zo bracht hij Ahyan Bas. Door deze wissel ging Bakker in de voorste linie spelen. Iets wat hem niet ten goede kwam.De  Hij ontrok zich aan het spel. Bewust dan wel onbewust. De eerste kans was voor de bezoekers. Goed stoor en doorzettingswerk bracht Sander Marissen alleen voor Kok. Scoren deed hij niet. Uit de tegenaanval deed Ferdy Poelman dat wel: 3-0. Daar zat ook het verschil, want niet veel later was er weer een kans voor HOC. Nu schoot Richard Wiggers hopeloos over. Sprak ik al over te verbeteren standaardsituaties bij HOC, ook de buitenspelval was te verbeteren. Dat zag ik in de 61e minuut. Poelman had er maling aan en scoorde 4-0. Toch kreeg de ploeg uit Odoorn/Exloo de beloning in de vorm van een goal. Goed ingrijpen/inschuiven/inspelen zorgde er voor dat Siekman kon scoren. Zoals ik al zei ging Bakker een linie vooruit spelen, omdat Bas zijn plek innam. Bas scoorde de 6-1, tussendoor via een eigen goal viel de 5-1, nadat hij al enige tijd onzichtbaar was. De onzichgbaarheid viel misschien te verklaren door zijn niet gestroomlijnde voorkomen. Wat ergonomische trainingen zouden van Bas kunnen komen. Tussen de beide laatste goals was er ook nog een prachtige vrije trap van Marissen. Die had ook een goede linker. Zo bleef het bij 6-1. Een uitslag waar beide ploegen wat mee kunnen. Zowel met positieve als kritische aanknopingspunten.

De competitie leert hoe veel men er van geleerd had.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord