Westerwolde verliest derde bekerwedstrijd van THOS

Hoogeveen verdient langs Silvolde
17 september 2018
Thomas Reinders speelt honderdste wedstrijd voor vv Hoogeveen
17 september 2018

Westerwolde verliest derde bekerwedstrijd van THOS

Westerwolde heeft ook haar derde bekerwedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. Na de grote nederlaag vorige week in en tegen Musselkanaal was het team nu niet opgewassen tegen het een klasse lager spelende THOS uit Beerta. Na negentig minuten voetballen stond er een 3 – 2 overwinning voor de Beersters in het notitieboekje van scheidsrechter Hanning. Qua uitslag was een gelijkspel een betere afspiegeling geweest van het geboden veldspel, maar zoals iedereen weet draait het in het voetbalspel nog steeds om het maken van doelpunten. En daarin was het team van trainer René Nijgh deze middag de meerdere van Westerwolde. Al met al dus een minder goede generale van de Vlagtwedders met het oog op de eerste competitiewedstrijd tegen Gieterveen, waar de broer van Nijgh de scepter zwaait.

De eerste helft kenmerkte zich bij Westerwolde door een gebrek aan beleving, goed combinatievoetbal, sterk verdedigen en het afronden van de kansen die het team ondanks het mindere spel toch nog wist te creëren. THOS daarentegen wist met het scoren beter om te gaan. Tot twee maal toe wist het team, mede door dus niet optimaal verdedigen en een eigen doelpunt via René Peereboom, het net achter keeper Alex Otto te vinden. Laatstgenoemde verving andermaal Henk Hebers en de stand-in wist in tegenstelling tot de vorige bekerwedstrijd met een aantal fraaie reddingen Westerwolde dit keer enigszins in de wedstrijd te houden. Met dus een 2 – 0 voorsprong voor THOS zochten beide teams de kleedkamer op voor het bekende kopje thee.

In de tweede helft een beter en iets strijdvaardiger Westerwolde, hetgeen in de 60e minuut resulteerde in de aansluitingstreffer. Kevin v.d. Laan werd met een mooi pass de diepte in gestuurd en na een beheerste aanname wist hij de keeper van THOS met een bekeken boogbal te passeren. Maar ook THOS stak haar aanvalsdrift niet onder stoelen en banken en wist middels een mooie treffer de voorspong weer uit te bouwen tot twee doelpunten. In de 75e minuut wist Westerwolde andermaal te scoren. Ook nu weer door  een mooie dieptepass werd René v.d. Laan gelanceerd en op snelheid omspeelde hij de goalie van THOS en schoof daarna de bal in het lege doel. Dezelfde speler had in de slotminuut de gelijkmaker nog op de schoen, maar tot ontsteltenis van menigeen schoof hij de bal precies langs de verkeerde kant van de paal. Direct hierna was het over en uit en keerde het team uit Beerta met een verdienstelijke overwinning huiswaarts: 2 – 3.

Zoals gememoreerd een minder goede generale van Westerwolde met het oog op de competitie. Maar mocht iedere speler binnen Westerwolde fit en inzetbaar zijn, dan is er toch genoeg perspectief om ook dit seizoen in de vierde klasse een rol van betekenis te kunnen spelen. De toekomst zal het leren. Voorlopig dus nog genoeg werk aan de winkel voor trainer Lars van Ravenhorst en zijn assistenten.

Grote winst voor Westerwolde deze voetbalmiddag was het presenteren van een nieuwe hoofdsponsor. Na zeven jaar Zaal 12 is het Drankenspeciaalzaak Thijs Dijkstra uit Vlagtwedde die voor een periode van vijf jaar het stokje overneemt en het team en begeleiding in het nieuw heeft gestoken. Met het maken van een teamfoto en een door de trotse nieuwe sponsor aangeboden haring voor alle spelers en toeschouwers, werd de sponsordeal beklonken.

Direct na afloop van de wedstrijd vond ook de prijsuitreiking van de voetbalpool plaats, welke binnen Westerwolde tijdens het onlangs gehouden wereldkampioenschap voetballen werd georganiseerd. Gerard Lode ging met de hoofdprijs naar huis en Merijn te Velde en Flip Strootman eindigden op een gedeelde tweede plaats. Een mooi levensmiddelenpakket viel hen drieën ten deel.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Jarno v.d. Laan – René Peereboom – Peter  Beens (46e min. Jeremy Hekman)– Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Henri Boekelo – Sander Bont – Kjell Hulsman (75e min. Thorben Hulsman) – Martin Boer  (46e min. Rik te Velde) – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 6,5
Toeschouwers: 100

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord