ZZVV bekert verder na remise bij Vitesse’63

 SC Angelslo speelt gelijk tegen NWVV    
17 september 2018
Hoogeveen verdient langs Silvolde
17 september 2018

ZZVV bekert verder na remise bij Vitesse’63

ZZVV heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de noordelijke districtsbeker. Door een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse’63 verzekerde de ploeg zich van de poulewinst door de eerdere overwinning op Wolvega. Ondanks dat ZZVV driekwart wedstrijd tegen een man minder speelde, kwam de ploeg voor rust op een 2-0 achterstand. Na de thee repareerde de ploeg de schade.

Het was  een kwartier lang aftasten in Koekange. Maar na die vijftien minuten sloeg de vlam in de pan. Eerst miste ZZVV de eerste grote kans van de wedstrijd. Joël Huiskes leek de bal simpel in het doel te kunnen tikken maar een uiterste inspanning van Jan Waninge voorkwam de voorsprong voor de gasten, wel volgde een corner. Terwijl de bal werd voor geslingerd haalde Frits ten Kate uit richting Roald Schinkel. Scheidsrechter Wenting was resoluut en stuurde de jongeling van het veld. De strafschop die volgde was niet besteed aan Paul Bos die Arjen van Noord redding zag brengen.

Vanaf het moment dat de thuisploeg met een man minder kwam te staan werd het sterker. Jeroen van den Berg had het vizier bij drie kleine mogelijkheden nog niet op scherp staan. Alfred Pekel had dat na een goed half uur spelen wel. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging van ZZVV waarna de spits de bal over de uitgekomen Jelle Verburg in het doel lepelde. Op slag van rust verdubbelde Aron Westert de voorsprong voor Vitesse’63 nadat hij overtuigender het duel aanging dan Bram Otten,  zich fraai vrijspeelde en de bal hard in de bovenhoek joeg.

In de tweede helft had ZZVV de zaakjes wat beter op orde. Het gaf geen kansen meer weg en wist dat het minstens twee keer moest scoren om kans te maken op het bereiken van de volgende ronde in de beker. Al binnen vijf minuten lag de eerste bal er in. Een goede pass van Kevin Vos bereikte Janou van Veen die koelbloedig afrondde en de spanning terugbracht in de wedstrijd.

Ondanks het vele balbezit voor ZZVV in de tweede helft waren de kansen lange tijd op één hand te tellen. Toch kwamen de Zuidwoldigers na twintig minuten in dat tweede bedrijf op gelijke hoogte. Michael ter Wal ramde een vrije bal van zo’n 25 meter ongenadig hard in de bovenhoek. Keeper Van Noord raakte de bal nog wel aan maar kon door de snelheid van de bal geen redding meer brengen.

Veel grote kansen volgden er niet meer, wel nog een mooie poging van Van Veen met de hak, maar omdat ZZVV ook niks meer weggaf, werd de volgende ronden van de beker toch bereikt. In de blessuretijd viel er nog wel een tweede rode kaart voor de gastheren toen Ivar Knol zijn tweede gele prent ontving.

Opstelling ZZVV: Verburg; Mulder, Schinkel, Vos, Otten; Reinink (82. Kikkert), Bosscher, Huiskes (67. Vredenborg); Bos (46. Ter Wal), Van Veen, Hartman.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord